вівторок, 16 серпня 2022 17:12

Спецтема: Війна Росії проти України

"Всі росіяни мають відповісти" – Зеленський дав інтерв'ю The Washington Post

"Всі росіяни мають відповісти" – Зеленський дав інтерв'ю The Washington Post
Росіяни, які публічно виступили проти війни – це поодинокі випадки, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Посилення санкцій проти країни-агресорки Російської Федерації може допомогти зупинити підготування псевдореферендуму в окупованому Херсоні.

Захід має закрити кордони для громадян Росії. Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The Washington Post.

Російські громадяни, підтримують вони політику Кремля чи ні, відправляють своїх дітей навчатися до західних закладів, нагадав Зеленський.

"Вони кажуть: "Ми не маємо до цього стосунку, всі люди не можуть мати відповідальність". Можуть. Вони обрали цих людей і тепер не борються з ними, не протистоять їм, не кричать на них. Росіяни, які публічно виступили проти війни, – поодинокі випадки, і ці люди в тюрмах", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геноцид під Бучею: російські нелюди розстріляли родину в авто

Зеленський назвав закриття кордонів єдиним способом вплинути на президента РФ Володимира Путіна.

Путін не має іншого страху, окрім страху за власне життя, сказав Зеленський.

"А його життя залежить від того, чи є загроза від його населення, чи ні. Більше йому нічого не загрожує. Тому, коли населення (Російської Федерації. – Gazeta.ua) тиснутиме на його рішення, тоді будуть результати. І війна закінчиться. Це зрозумілі й прості санкції. Справа не в грошах, не в газі чи трубах і не в тому, що німці не матимуть тепла взимку. Просто закрийте кордони на рік і побачите результат", – заявив президент.

Псевдореферендум буде черговим порушенням міжнародно визнаних кордонів України. Захід має підстави закрити свої кордони для російських громадян, сказав Зеленський.

"У цих санкціях немає нічого, що відбирало б майно чи людське життя. Я із самого початку сказав, що вважаю, що найважливіші санкції – закрити кордони, тому що вони забирають чужу територію. Нехай живуть у своєму світі, поки не змінять філософію. Тому країни закривають кордони й накладають ембарго на енергетичні ресурси. Усе інше – слабше", – заявив він.

Міністри країн ЄС обговорять заборону видавання шенгенських віз громадянам Росії, імовірно, наприкінці цього місяця.

Естонія заборонить в'їзд на свою територію громадянам РФ із шенгенськими візами. Естонію підтримала Литва.

Також нові обмеження для росіян готує Фінляндія.

Зараз ви читаєте новину «"Всі росіяни мають відповісти" – Зеленський дав інтерв'ю The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути