четвер, 04 жовтня 2012 16:40

Всі комісії у 95-му окрузі "прожеребкували" під "регіонала" Мельника: жодного чужого у 89 ДВК

Яскравою ілюстрацією до "чесності" майбутніх парламентських виборів в Україні стало жеребкування по формуванню дільничих виборчих комісій в більшості округів країни. І знову тут відзначився 95-й округ на Київщині, де балотується "податковий" ректор, "регіонал" Петро Мельник.

Кандидат в депутати та його помічники так "прожеребкувавли" формування дільничих комісій, що всі опоненти Петра Мельника, разом взяті, не мають жодного шансу проти нього.

Ось як це робилось в Ірпені. Девід Коперфілд мав би воскреснути та неодмінно приїхати сюди, аби взяти уроки у "магів" виборчих махінацій.

20 вересня 2012 року. В полі зору - Павло Боримський, асистент кафедри бухгалтерського обліку НУ Державної податкової служби України (НУДПСУ), а саме її ректором є Петро Мельник. Він же - член окружної виборчої комісії (ОВК) одномандатного мажоритарного округу № 95. У цей день Павло Боримський зумів провести "жеребкування" так, що лише ті подання, які готувалися в стінах його податкової академії, "виграли" право сформувати повний склад усіх 89 дільничних виборчих комісій (ДВК) округу № 95 (м.Ірпінь та Києво-Святошинський район).

Асистував йому в цьому Андрій Новошицький, голова ОВК № 95, а за сумісництвом відповідальний за тендерні процедури із закупівлі товарів, робіт, послуг, які проводяться в академії, і які, за твердженням програми "Гроші", незмінно виграють фірми, засновниками чи керівниками яких є родичі Мельника.

Допомагав їм згладити технічні огріхи "член команди Петра Мельника", заступник голови комісії Мейсурадзе Георгій. Ще одинадцять членів комісії, які удостоїлися честі бути покликаними на засідання - продукти такого ж фокусу із жеребкуванням, який у серпні здійснила ЦВК.

Боримський, Новошицький та інші не запросили на своє дійство ні провідні телеканали, ні бодай би глядачів, не пов'язаних круговою порукою з НУДПСУ. Більше того, "міцні хлопці" під орудою завкафедрою фізичного виховання та спорту НУДПСУ Малинського та керівника виборчого штабу Петра Мельника П.Гусятинського, не пропустили на засідання комісії "непроханих гостей" - кандидатів у народні депутати України по 95 виборчому округу.

Останні, згідно із Законом, мали повне право ознайомитися із "пристроєм для жеребкування" та номерами для жеребкування до того, як комісія розпочне процедуру жеребкування. Але організатори жеребкування зробили все для того, щоб світ ніколи не дізнався секрету фокусу, в якому із 76 учасників жеребкування всі "призові" місця (в залежності від величини дільниці - 14, 18 чи 22 члени ДВК) здобули люди Петра Мельника.

Петро Мельник, після двох програшів в недавньому минулому Євгену Жовтяку по тому ж Ірпінському (Київська область) та Миколі Одайнику по Шаргородському (Вінницька область) мажоритарних виборчих округах 10 років відшліфовував так звану технологію "синіх светрів". Вона полягає в тому, що "свої люди" у дільничних виборчих комісіях, видають студентам НУДПСУ чужі бюлетені (тих виборців, які на вибори не ходять, та "мертвих душ", завчасно прописаних на окрузі). Студенти голосують, сідають у легковик і переїжджають до іншої дільниці. Цей метод застосовувався Петром Мельником і в 2002 та 2004 роках, але тоді студентів возили автобусами, тому їх легше було ідентифікувати і зупинити. Зокрема, Мельник та його студенти зробили вирішальний вклад у "перемогу" Партії регіонів та її висуванців на місцевих виборах в Ірпені, Ворзелі, Гостомелі, Коцюбинському, Боярці, Вишневому, Софіївській Борщагівці, Обухові

Технологія "синіх светрів" отримала назву після виборів в Обухові, де "свої члени" у всіх ДВК Обухова для легшої їх ідентифікації студентами-фальсифікаторами одягнули однакові сині светри. Сам же Петро Мельник "прославився" на виборах в Обухові насильством над депутатом від НУНС Іриною Геращенко.

Готуючись до цих виборів Петро Мельник зареєстрував 25 своїх технічних кандидатів - вони легко ідентифікуються за двома ознаками: або їхні довірені особи працюють в НУДПСУ, або їхні програми набиралися на тих самих комп'ютерах.

Це давало Мельнику змогу разом із технічними партіями Партії регіонів висунути не менше 48 подань списків членів усіх 89 ДВК. Всі інші партії та кандидати зробили ще 30 подань. Це означає, що при чесному жеребкуванні Петро Мельник контролював би приблизно дві третини кожної ДВК, що гарантувало йому безпроблемне застосування технології "синіх светрів" ("чужаків" рішенням комісії розставили б по дільниці, а "своїм" доручили б видавати бюлетені). Але Мельник зрозумів, що навіть застосування технології "синіх светрів" не додає йому шансів бути "обраним". І він вирішив, що в усіх 89 ДВК не повинно взагалі бути жодного "чужака".

В таблиці, що додається, зв'язки суб'єктів подання кандидатур до ДВК – технічних кандидатів Петра Мельника та технічних партій, які висунули цих кандидатів (та разом із "своїми" кандидатами у нардепи теж зробили подання членів ДВК), доводяться тим, що або "їхні" довірені особи є працівниками НУДПСУ, або їхні програми набиралися на тих самих комп'ютерах. Ця інформація є загальнодоступною і її легко можна перевірити на сайті Центральної виборчої комісії.

Ще три суб'єкти подання членів ДВК, що "виграли" жеребкування "засвітили" свої міцні зв'язки з Петром Мельником та Партією регіонів через "своїх" членів ОВК, які здійснювали сенсаційне "жеребкування". Так, політична партія "Народно-трудовий союз України" не знайшла у своїх рядах та серед своїх прихильників людини, яка змогла б достойно представити її у окружній виборчій комісії №95, тому делегувала до комісії делегата з'їзду Партії регіонів, що відбувся 30 липня 2012 року, Зінченка Олександра Васильовича.

Фракція Народної партії також не знайшла своїх прихильників в Ірпені і змушена була "орендувати" Гречаник Наталію Миколаївну, яка спочатку була затверджена членом ОВК на сусідньому 91-му виборчому окрузі від фракції Партії регіонів. А потім Мельник вирішив, що без такого цінного фахівця в ОВК не "виграє" вибори, і рішенням ЦВК завів її до ОВК №95 від фракції Народної партії.

Ще одна "опозиційна" політична партія - "Зелена планета" залишить слід в українській політиці тим, що делегувала до 95-го окружкому члена Партії регіонів Павла Боримського.

Зв'язок ще трьох, а саме політичної партії "Союз Анархістів України", політичної партії "Вітчизна" та партії "Громадянська солідарність" з Петром Мельником та НУДПСУ, поки що не доведений з технічних причин – на сайті ЦВК чомусь відсутні їхні подання.

Зараз ви читаєте новину «Всі комісії у 95-му окрузі "прожеребкували" під "регіонала" Мельника: жодного чужого у 89 ДВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути