середа, 16 травня 2012 18:25

Спецтема: Луценко за ґратами

Всі, хто судив Луценка, самі сядуть - адвокат

Всі, хто судив Луценка, самі сядуть - адвокат
Баганець переконаний, що Євросуд визнає, що було порушено право Луценка на справедливий суд. Фото: nso.org.ua

Протягом наступних десяти років, всі причетні до незаконного утримання Юрія Луценка під вартою, нестимуть кримінальну відповідальність.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів один із адвокатів екс-міністра Олексій Баганець.

"У Кримінальному кодексі України є дві статті: "завідомо незаконне затримання, арешт і утримання громадянина під вартою". Там передбачена міра покарання за частиною другою до 10 років позбавлення волі. Є також стаття "Про притягнення завідомо невинної особи до Кримінальної відповідальності". Там також частиною другою призначене покарання до 10 років. А строк давності - до 10 років. Так що протягом десяти років всі причетні до незаконного утримання Луценка, тримання його під вартою будуть притягнені до кримінальної відповідальності. Говорю, як факт", - зазначив Баганець.

Він був упевнений, що їхні апеляції на вирок Луценкові будуть відхилені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апеляція Луценку не допомогла - суд підтвердив вирок екс-міністру

"На сьогоднішній день незалежної судової системи не має. Думаю, що такий же результат очікує на нас і в Вищому спеціалізованому суді. Ми правди по справі Луценка в судовій системі України не знайдемо. Як оформимо формальну сторону оскарження в касаційній інстанції, то будемо звертатися до Європейського суду з прав людини", - наголосив адвокат.

Баганець переконаний, що Європейський суд визнає, що було порушено право Луценка на справедливий суд.

"А це буде давати підстави для звернення до Верховного суду України, де будемо ставити питання про перегляд всіх судових рішень щодо Луценка", - зазначив він.

За словами адвоката, йому відомо зі слів колег, що вони хочуть оскаржити у США порушене право Луценка, скориставшись такою законодавчою можливістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останнє слово Луценка: "Як вчить мудра Камасутра - безвихідної позиції немає"

"Наскільки відомо, там його не розглядали тільки через те, що була технічна помилка. В одному переконаний на сто відсотків, все одно ми дочекаємося, буде це через рік, через п'ять, що всі незаконні рішення щодо Луценка будуть скасовані. Навіть, якщо почитати цей вирок Печерського районного суду, зі змісту вироку не видно, що Луценко вчинив злочин. По змісту немає достатніх ознак злочину, щоб притягнути його до кримінальної відповідальності. Його не повинні вивозити із Лук'яновського СІЗО, як вчинили із Тимошенко. Але тут можна все очікувати. Сьогодні ж не закон діє, а чиясь вказівка згори", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського райсуду, який засудив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Всі, хто судив Луценка, самі сядуть - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути