Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2012 11:49

Всі, хто дивилися інтернет-трансляцію, розуміють, що переможцем на 223 окрузі став Левченко

Всі, хто дивилися інтернет-трансляцію, розуміють, що переможцем на 223 окрузі став Левченко
Фото: segodnya.ua

Кияни мають знати всіх фальсифікаторів, бо якщо не буде моральної відповідальності — в країні ніколи нічого не зміниться.

Про це у коментарі сказав прес-секретар ВО "Свободи" Юрій Сиротюк.

"Очевидно, що для всіх, хто дивився інтернет-трансляцію, розуміють, що насправді переможцем у 223 окрузі став Юрій Левченко. А зараз зроблено кроки за межею криміналу, щоби спотворити результати волевиявлення, - обурився він, коментуючи перемогу самовисуванця Віктора Пилипишина на 223-му окрузі. - Ми бачимо, що спочатку визначили незаконно ряд дільниць, де треба було провести перерахунок, потім в цих дільницях виявилося, що фактично всі бюлетені за Юрія Левченка зіпсовані однієї ручкою. Так вийшло, що доступ до них буде мати одна людина".

Перш за все, наголосив Сиротюк, у партії будуть діяти у площині кримінальної відповідальності: "Ми будемо робити все для того, щоби з'ясувати, хто причетний до фальсифікацій у 223 окрузі і притягнути цих людей до кримінальної відповідальність".

Журналіст збирає акцію протесту проти "перемоги" Пилипишина - у Левченка вкрали понад 1 тисячу голосів

Також "Свобода" готова по цьому округу іти на перевибори, якщо їх таки назначить.

"Ми із самого початку наполягали на тому, щоби ЦВК взяло на себе відповідальність і встановили результати виборів за протоколами з мокрими печатками. Оскільки ЦВК самоусунулося від цього і заявило, що в цьому окрузі необхідні перевибори, то це, звичайно кращий з гірших варіантів, бо ми вже перемогли, а тепер доведеться знову вступати у виборчу кампанію і знову перемагати, в чому ми не маємо жодного сумніву. Інше питання, що це додаткові бюджетні витрати для країни, додаткове навантаження на громадян, які розуміють, що їхній голос нічого не важить, якщо проти них грають величезні гроші, адімнресурс і т.д", - підкреслив "свободівець".

Водночас, він зауважив, що до проведення перевиборів необхідно притягнути до кримінальної відповідальності усіх людей, причетних до фальсифікацій.

Сиротюк додав, що ТСК, створена чинною Верховної Радою нічим не допоможе, однак вже новий парламент остаточно поставить крапку у цій історії.

Тимошенко може стати інвалідом — Гриценко закликав опозицію діяти більш рішуче

"Ми також розуміємо, що треба діяти через громадський тиск, інформацію. Ми неодноразово заявляли, що ім'я кожного фальсифікатора, кожної людини, яка імовірно причетна до фальсифікацій будуть знати всі кияни. Кияни будуть знати, що десь поряд, може на їхньому ж майданчику, живе людина, яка вкрала їхні голоси. Відповідальність, принаймні моральну, вони повинні нести з першого дня. Сусіди про це знатимуть, діти тих людей в садочках будуть знати, що їхні батьки причетні до злочину. Бо це дуже великий злочин", - підкреслив він.

"Свободівець" додав: "Є відповідальність юридична, політична, а є — моральна. Як можна подавати руку Чекатилі? Люди мають знати, що в цьому будинку, в цій квартирі живе людина, яка вкрала їхні голоси на виборах".

У "Свободі" перемогу Іллєнка називають першим вогником всеукраїнської революції

"Ми ніколи не побудуємо нормальне суспільства, поки люди не будуть морально відповідати за свої дії. Люди повинні розуміти, що не можна такого робити, не можна за це брати гроші, бо завтра з тобою не будуть вітатися сусіди. Відповідь суспільства має бути дуже жорсткою. Бо інакше ми ніколи не позбудемося "тушок" і т.д, - переконаний він. - Якщо ми цього не зробимо, наступні вибори пройдуть ще брудніше. Бо ці фальсифікатори побачать, що можна показувати фальсифікації по телевізору і тобі нічого за це не буде".

Зараз ви читаєте новину «Всі, хто дивилися інтернет-трансляцію, розуміють, що переможцем на 223 окрузі став Левченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути