Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2012 16:29

Все в гірших зразках радянського КДБ - політолог про маніпуляції інформацією в Інтернеті

Все в гірших зразках радянського КДБ - політолог про маніпуляції інформацією в Інтернеті
Віктор Небоженко вважає, що Freedom House правильно оцінила ситуацію з маніпуляцією інформації в Інтернеті. Фото:gazeta.ua

Українська влада використовує спецслужби, щоб маніпулювати інформацією в Інтернеті.

Про це розповів Gazeta.ua політолог Віктор Небоженко, коментуючи звіт міжнародної неурядової організації Freedom House, в якому зазначається, що Україна увійшла до групи країн, де влада шляхом проплачених коментаторів маніпулює інформацією в Інтернеті.

"Будь-яка дискусія, яка починається в Інтернеті обов'язково знищується командами підготовлених коментаторів, які або ведуть тему, чи перетворюють її у лайку і знищують тему. Це, так. Це неприємно. Я вважаю це елемент політичної боротьби, і Ганна Герман все правильно робить. Влада захищається як може", - пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про резолюцію Сенату США щодо Тимошенко: Перспективи, на жаль, не райдужні

За його словами, сьогодні на вулиці загрожують людям, а в Інтернеті ламають дискусії, саме таким чином влада уявляє собі демократію.

"Дай Бог, щоб ця модель не перейшла далі, щоб Україна активно використовувала Інтернет і була вільною в обговоренні будь-яких тем, крім обговорення особистостей. Я вважаю це правильна оцінка України, як не зовсім вільної країни, в якій грандіозні засоби сьогоднішнього політичного режиму витрачаються на дезорієнтацію демократії", - додав він.

Крім того, Небоженко вважає, що будь-який активний користувач Інтернету "стикається з тим, що в соціальних мережах і на форумах діє група добре організованих людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Freedom House вважає, що в Україні влада маніпулює інформацією в Інтернеті

"Я вже не кажу про активну участь спецслужб України в цьому процесі, а це найсумніше. Замість того, щоб ловити шпигунів, вони активно ловлять ворогів режиму за висловом на форумах. За людьми встановлюється прослуховування, займаються оперативною розробкою, з ними проводяться брудні профілактичні бесіди, все в гірших зразках радянського КДБ 70-х років, тільки з урахуванням Інтернет відкритості ", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Все в гірших зразках радянського КДБ - політолог про маніпуляції інформацією в Інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути