середа, 20 червня 2018 19:48

"Все непросто" - Гройсман відзвітував перед Радою

Автор: unn.com.ua
  Члени уряду 20 червня відзвітували перед комітетом з питань економічної політики
Члени уряду 20 червня відзвітували перед комітетом з питань економічної політики

Після місяців очікування Кабінет міністрів прийшов у Верховну Раду зі звітом про діяльність за 2017 рік.

Свої здобутки уряд презентував перед комітетом з питань економічної політики. Засідання проводили у залі погоджувальної ради.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що Кабінет міністрів проходить "достатньо складний період, випробування, які під силу лише тоді, коли ти віриш у те, що робиш".

Глава уряду почав із пріоритетів роботи:

"Наше завдання - змінити систему таким чином, щоб вона стала стійкою, щоб люди отримали блага, які їм належать. Це можливо зробити через зростання національної економіки, що є пріоритетом нашого уряду... Поставили собі пріоритет економічного зростання від 5 відсотків і вище".

Про підвищення соціальних стандартів:

"Ми запровадили з 1 січня 2017 року зростання мінімальної заробітної плати майже вдвічі. Вона була 1450 гривень. Із 1 січня підвищили до 3200. І з 1 січня 2018 року вона вже 3723 гривні... Нашим пріоритетом на 2018 рік залишається залучення максимально можливих інвестицій в економіку держави, щоб ріст став більш відчутним".

Про успіхи в реформах:

"Відкрили можливості до побудови нової освітньої системи. Вона охоплює питання дошкільної освіти з розширенням мережі садочків, загальної середньої школи, технічної і вищої школи. Сьогодні опікуємося тим, щоб створити сучасну систему підготовки громадян і дати доступ дітям до сучасної освіти.

Відкрили можливості подолати безлад, який панує в системі охорони здоров'я. Перші паростки результатів на первинній ланці отримаємо цього року...

Ухвалили антикорупційний європейський закон щодо приватизації. Він дозволить в неефективний державний сектор залучити інвестиції. Це дасть можливість створювати нові робочі місця, виробляти українську продукцію, зміцнювати економіку країни...

Досягли гарної динаміки щодо впровадження однієї з основних реформ - децентралізації влади. Кілька років формуємо безпрецедентну підтримку територіальних громад, органів місцевого самоврядування".

Про пенсії:

"У жовтні відкрили можливості для зміни пенсійної системи, завдячуючи українському парламенту. Понад 9 мільйонів українських пенсіонерів будуть отримувати кожного року підвищення пенсії".

Про дороги:

"Почали нарощувати обсяги виконання робіт щодо модернізації інфраструктури... Ідеться про українські дороги. Процес відновлення почався".

Про сільське господарство:

"Почали точково підтримувати сільгоспмашинобудування, підприємства з вирощування худоби, переробки молока. Це дасть зайнятість на селі та підтримку сектора".

Глава уряду наголосив, що за 5 місяців 2018 року фіксується зростання реальної заробітної плати на 19%. Він висловив очікування, що до кінця року середня заробітна плата буде 10 тис. грн.

"Уряд сконцентрований над виконанням тих завдань, які перед нами стоять... Все непросто. Але здолає дорогу той, хто іде. Давайте іти разом далі", - завершив Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман закликав урядовців волонтерити для антикорупційного суду

Кабінет міністрів мав звітувати перед парламентом за результатами своєї річної діяльності у квітні. Тоді комітет з питань економічної політики переніс розгляд на червень.

Верховна Рада призначила нинішній склад Кабінету міністрів та Володимира Гройсмана на посаду прем'єра 14 квітня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «"Все непросто" - Гройсман відзвітував перед Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути