вівторок, 13 серпня 2013 19:31

Врадіївці організують ходу за відставку Януковича

Врадіївці організують ходу за відставку Януковича
Фото: tsn.ua

Учасники так званої Врадіївської ходи, покликаного звернути увагу українського керівництва на події в селищі Врадіївка, де міліціонери імовірно згвалтували і намагалися вбити місцеву жительку, анонсували нову акцію. Про це "Інтерфакс-Україна" повідомив один з ініціаторів заходу Василь Любарець.

Він уточнив, що мова, як і минулого разу, йде про ходу. В акції під назвою "Від Врадіївки до країни любові", за підрахунками Любарцев, будуть брати участь до 500 тисяч осіб. Вони виступлять за відставку президента України Віктора Януковича, а також зміна системи державної влади. "Хода розпочнеться 2 жовтня, в день 23-річчя Революції на граніті, о 10 ранку одночасно по всій Україні і завершиться 10 жовтня в Києві на Майдані Незалежності", - сказав активіст, додавши, що надалі його соратники планують влаштувати безстрокові "майдани" в містах і селах країни.

Врадіївська хода, нагадаємо, стартувала 7 липня. Його учасники вирушили пішки до Києва з Врадіївки (Миколаївська область) і 18 липня встановили на Майдані намети, щоб домогтися відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Варто відзначити, що вже в Києві до акції приєдналися ряд опозиційних політиків, яких жителі Врадіївки згодом звинуватили в бажанні "нажитися на гучній справі".

У ніч на 19 липня правоохоронці затримали дев'ять учасників акції за невиконання вимог міліції. У їх числі опинився Любарець, якого засудили до 10 діб арешту.

Резонансний злочин у Врадіївці відбулося наприкінці червня. У селищі була побита й згвалтована 29-річна Ірина Крашкова. Підозрюваними у цій справі проходять три людини, двоє з яких є місцевими міліціонерами (капітан Євген Дрижак і лейтенант Дмитро Поліщук). Дрижак до недавнього часу залишався на волі через нібито наявного у нього алібі. Після того, як сотні жителів селища спробували взяти штурмом місцевий райвідділ міліції, він був заарештований.

Зараз ви читаєте новину «Врадіївці організують ходу за відставку Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути