четвер, 16 червня 2011 14:06

ВР встановила штрафи за забруднення лісів

ВР встановила штрафи за забруднення лісів

Верховна Рада врахувала пропозиції президента і прийняла диференційовані розміри штрафів за забруднення лісів.

За закон про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, які стосуються посилення відповідальності за забруднення лісів, з пропозиціями президента, проголосували в четвер 308 народних депутатів.

Парламентарії погодилися з президентом у тому, що різні види правопорушень, зокрема, забруднення лісу, повинні каратися різними розмірами штрафів, а не так як було встановлено в прийнятому законі - усі штрафи за всі види забруднення лісу однакові.

Згідно з новою редакцією закону, штрафи за забруднення лісу, зокрема хімічними речовинами нафти, нафтопродуктами, шкідливими викидами і відходами, будуть більше, ніж за забруднення лісу відходами, оскільки це менш суспільно небезпечно.

Тепер, згідно з новою редакцією, за забруднення лісу відходами встановлюються штрафи для громадян у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і для посадових осіб - від 10 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, цей закон був прийнятий парламентом 12 травня 2011 року і направлений на підпис президентові України. Глава держави скористався своїм правом вето і повернув його на розгляд парламенту зі своїми пропозиціями 2 червня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «ВР встановила штрафи за забруднення лісів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути