пʼятниця, 29 липня 2022 05:46

Вплинув на вибори: в США назвали розмір нагороди за інформацію про "кухаря Путіна"

Вплинув на вибори: в США назвали розмір нагороди за інформацію про "кухаря Путіна"
США дають гроші за інформацію про Пригожина. Фото: Детектор Медіа

Держдеп США оголосив нагороду в розмірі до $10 млн за інформацію про те, яким чином ТОВ "Агентство інтернет-досліджень", яке належить російському бізнесмену, ресторатору Євгенію Пригожину, впливало на перебіг та результат виборів у США.

Названо деякі компанії та імена людей, яких розшукують США. Йдеться про ТОВ "Агентство інтернет-досліджень" ("ІРА"), Євгенія Вікторовича Пригожина та пов'язані з ним російські організації та спільників, йдеться на сайті Держдепу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ використала "вагнерівців", аби посилитися на передовій – британська розвідка

"Вони свідомо та навмисно вступили в змову, щоб завдати шкоди Сполученим Штатам шляхом порушення, перешкоджання та руйнування законних функцій держави через шахрайство та обман з метою втручання у політичні та виборчі процеси в США, включаючи президентські вибори 2016 року", – йдеться у повідомленні.

Ще у 2014 році "ІРА" розпочала операції з втручання в політичну систему США, включаючи президентські вибори в США у 2016 році, зі стратегічною метою посіяти розбрат. Вона працювала через кілька російських компаній, у тому числі ТОВ "Інтернет Дослідження", ТОВ "МедіаСинтез", ТОВ "ГоловМережа", ТОВ "МіксІнфо", ТОВ "Азімут" та ТОВ "НовІнфо".

Про існування в "Агентства інтернет-досліджень", яке називається "фабрика тролів", "пригожинські тролі", "ольгінські тролі", "кремлеботи", ЗМІ стало відомо у вересні 2013 року.

Євгеній Пригожин – російський бізнесмен, ресторатор, власник кейтерингового бізнесу. Компанія Пригожина займалася в Росії організацією харчування вищих осіб держави, завдяки чому він отримав у ЗМІ прізвисько "повара Путіна". Йому також належить ПВК "Вагнера", бойовики якої воюють в Україні та фактично є найманцями та терористами.

Зараз ви читаєте новину «Вплинув на вибори: в США назвали розмір нагороди за інформацію про "кухаря Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути