пʼятниця, 18 червня 2021 15:35

Вписали Байдена: активіст натякнув на фальсифікації підлеглими Зеленського

Вписали Байдена: активіст натякнув на фальсифікації підлеглими Зеленського
Петиція за звільнення Татарова, якого призначив Зеленський, набрала понад 25 тисяч голосів. Фото: Getty Images

Офіс президента Володимира Зеленського може бути причетний до фальсифікацій на сайті електронних петицій. Про це написав у Facebook голова громадської організації Центр протидії корупції Віталій Шабунін.

Повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за статтями "Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації" і "Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку" Шабунін написав генеральній прокурорці Ірині Венедіктовій.

Активіст заявив про ймовірну причетність заступника керівника ОП Олега Татарова.

Шабунін повідомив, що 17 вересня серед підписантів петиції за звільнення Татарова з'явився невстановлений користувач "Joe Biden".

"Виключено, що цей користувач є повнив однофамільцем президента США, який перебував у момент голосуваня на території України, пройшов належним чином ідентифікацію системи ID.GOV.UA та проголосував за звільнення Татарова.

Вказане свідчить лише про ймовірну глузливість та насміхання цього користувача над системою інтегрованої електронної ідентифікації та над системою веб-сайту офіційного інтернет-представництва президента України", - заявив голова ЦПК.

"У кращому випадку фальсифікація відбулася в Офісі президента. У гіршому - державна система авторизації (ID.gov.ua) сприймає тестові електронні ключі за справжні. І це ставить під питання всю систему державної кібербезпеки", - написав Шабунін у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 скандалів, які трапилися за два роки президентства Зеленського

Тим часом Офіс президента звернувся за поясненнями до Державної служби спеціального зв'язку щодо підпису користувача із іменем "Biden Joe" під петицією, повідомляє "Українська правда"

У Держспецзв'язку ОП відповіли, що нададуть "вичерпну відповідь у найкоротший термін".

Офіс звернувся щодо можливої маніпуляції з підписами при голосуванні на сайті електронних петицій. Головний пріоритет – забезпечення надійного захисту електронних ресурсів органів державної влади, сказано.

18 червня петиція за звільнення заступника керівника Офіса президента Олега Татарова назбирала необхідні 25 тис. голосів. Тепер вона має потрапити на стіл президенту Володимиру Зеленському.

Зараз ви читаєте новину «Вписали Байдена: активіст натякнув на фальсифікації підлеглими Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути