Ексклюзиви
понеділок, 15 січня 2018 10:42

Скористався останнім шансом - Розенблат про позов до Євросуду

Скористався останнім шансом - Розенблат про позов до Євросуду
Народний депутат Борислав Розенблат звернувся до ЄСПЛ, бо в Україні суди "фактично відмовляли". Фото: radiosvoboda.org

Підозрюваний у хабарництві народний депутат Борислав Розенблат відстоюватиме свої честь і гідність в Європейському суді з прав людини.

Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів.

"Я не проти України подавав позов, а про порушення моїх прав як громадянина. Я вже отримав відповідь Європейського суду, що вони прийняли мою заяву і почали провадження. Справу вже відкрито... Він стосується проведення незаконних слідчих дій, спостережень... Плюс, провокація хабара у нас - злочин... Це все було зроблено завдяки тому, що судочинство в Україні проводиться за вказівками. Це був мій останній шанс на доведення правових рішень. Я ним скористався", - сказав Розенблат.

"Захист моєї честі і гідності - це моя основна мета. Усе, що було зроблено, - провокація. Вона заборонена в нашій країні. Те, що показували по телебаченню, було змонтоване і сфальсифіковане... Я пройшов усі інстанції, починаючи з Солом'янського суду, закінчуючи судами вищої інстанції. Усі фактично відмовляли", - зазначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: САП зіпсувала Розенблату новорічні свята

15 січня адвокат Борислава Розенблата повідомив, що Європейський суд почав офіційні процедури за скаргою нардепа.

11 липня Верховна Рада дала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата. Їх підозрюють в отриманні хабарів і організації схеми навколо видобутку бурштину.

19 липня правоохоронці вдягли на Розенблата електронний браслет стеження. Родина внесла за нього заставу у 7 мільйонів гривень. 19 жовтня детективи НАБУ зняли Розенблата з літака, на якому він намагався виїхати в Німеччину. НАБУ відкрило нове кримінальне провадження, підозрюючи Розенблата в отриманні дипломатичного паспорта на основі підроблених офіційних документів.

14 грудня суд частково ухвалив клопотання захисту про зміну запобіжного заходу, дозволивши Розенблату вільно пересуватися Україною.

Зараз ви читаєте новину «Скористався останнім шансом - Розенблат про позов до Євросуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути