вівторок, 18 квітня 2023 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог запустив ІПСО про центри комплектування

Ворог запустив ІПСО про центри комплектування
Ворог веде інформаційну роботу на зрив залучення українців до Сил оборони. Фото: novynarnia.com

Ворог веде інформаційну роботу на зрив залучення українців до Сил оборони.

Інформаційно-психологічні операції спрямовані на дискредитацію територіальних центрів комплектування (колишні військкомати). Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Зараз ворог поширює колись вже випробуваний ними кейс про те, що нібито територіальні центри комплектування не мають статусу юридичної особи. Кілька років тому вони це запускали щодо інших державних інституцій. Про це говорить адвокат. Психологічно це викликає довіру, попри те, що інформація не відповідає дійсності", – розповіла заступниця міністра.

Деякі українські ЗМІ навіть поширили цю інформацію не перевіривши її, сказала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зібрав Ставку на початку тижня

Сухопутні війська Збройних сил України надали детальне роз'яснення з посиланнями на нормативні акти, повідомила заступниця міністра.

"Із зазначеного стає зрозуміло, що діяльність територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки здійснюється в рамках правового поля. Вони мають усі необхідні для своєї роботи права, є юридичними особами публічного права, мають самостійний баланс, реєстраційні рахунки в органах Казначейства", – сказала.

"А от безпідставні закиди на їхню адресу точно грають на руку нашим ворогам і можуть ввести в оману громадян України та завдати шкоди нашій обороноздатності", – заявила Маляр.

Раніше заступниця міністра оборони повідомляла про ще одну ІПСО – ворог хоче сформувати недовіру до рішень військового керівництва України.

Російська Федерація з травня по жовтень намагатиметься дестабілізувати ситуацію всередині України, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Ворог запустив ІПСО про центри комплектування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути