Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2022 08:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Волкер прокоментував скандальні заяви Макрона щодо Путіна

Волкер прокоментував скандальні заяви Макрона щодо Путіна
Усі розмови з Росією треба розпочинати з вимог вивести війська з українських територій. Фото: eastnews.ua

Замість того, щоб шукати способи задовольнити вимоги Кремля, союзники України на Заході повинні думати, як отримати гарантії безпеки від Російської Федерації, адже саме вона загрожує всій Європі.

Таку думку висловив колишній спецпредставник США з питань України посол Курт Волкер, прокоментувавши останні заяви президента Франції Еммануеля Макрона про гарантії безпеки для РФ, повідомляє Укрінформ.

"Усі розмови з Росією треба розпочинати з вимог вивести війська з українських територій. А після закінчення війни Україну потрібно прийняти в НАТО. Я був здивований заявою президента Франції, який закликав розглянути гарантії безпеки для Росії, якщо (російський диктатор. – Gazeta.ua) Володимир Путін погодиться на переговори про закінчення війни в Україні", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон вступився за росіян: хоче, щоб їх допустили до Олімпіади

Волкер додав, що найкращими гарантіями безпеки в Європі буде прийняття України та Грузії у НАТО, побудова хорошої оборони та виконання Москвою підписаних нею міжнародних угод.

"Саме Росія напала на Україну і з цього потрібно виходити при проведенні будь-яких переговорів. Нам потрібна потужна оборона, щоб мати можливість стримувати російську агресію. А це означає, що наприкінці нинішньої війни ми маємо розглянути повноправне членство України, Грузії та інших країн у НАТО", – підкреслив експосол.

Лідери правлячої коаліції Німеччини з подивом відреагували на слова президента Франції Емануеля Макрона щодо надання Росії "гарантій безпеки" з боку колективного Заходу. Макрону нагадали, що НАТО ніколи не погрожувало Росії.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Захід повинен розглянути, як задовольнити потребу Росії в гарантіях безпеки, якщо її президент Володимир Путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Волкер прокоментував скандальні заяви Макрона щодо Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути