вівторок, 24 травня 2022 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Волкер прокоментував пропозицію Макрона щодо Путіна

Волкер прокоментував пропозицію Макрона щодо Путіна
Слід переглянути питання членства України в НАТО, як тільки війна припиниться. Фото: eastnews.ua

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну позбавило російського президента Володимира Путіна можливості "зберегти обличчя".

Дії Росії спонукатимуть країни, що роками перебували в "сірій зоні", зокрема, Молдову та Грузію, шукати членства в НАТО, заявив ексспецпредставник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки з питань України Курт Волкер в ефірі телеканалу СВС.

"Не розумію бодай логіки розмов про те, що Путіну треба зберегти обличчя. Це - неспровокована агресія проти сусідньої держави. Її необхідно зупинити та повернути назад. Зберегти обличчя тут неможливо", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія назвала аморальною пропозицію Макрона щодо Путіна

Волкер закликав країни НАТО переглянути багаторічне небажання приймати Україну до своїх лав.

"Якщо найпотужніші нейтральні країни із сильними арміями вирішують, що залишатися нейтральними - небезпечно, гадаю, слід обернутися й переглянути питання членства України в НАТО, щойно ця війна припиниться", - прокоментував дипломат наміри Швеції та Фінляндії стати повноправними членами Альянсу.

Спроби "зберегти обличчя" Путіну на міжнародній арені прокоментував минулого тижня також прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час виступу на конференції "Стратегічний ковчег" у польському інституті міжнародних справ у Варшаві. Він заявив, що президента Росії слід негайно ізолювати, а не намагатися "зберегти йому обличчя".

Президент Франції Еммануель Макрон пропонував президенту Володимиру Зеленському поступитися суверенітетом України задля збереження обличчя російського диктатора Путіна.

Естонська прем'єрка Кая Каллас вважає, що зараз немає жодного сенсу говорити з президентом РФ. Якщо Євросоюз справді хоче, аби Путін зрозумів, що він перебуває в ізоляції, лідерам блоку не треба йому телефонувати.

Російському диктатору не треба допомагати "зберегти обличчя", оскільки пропагандисти в Росії самі його виправдають, вважає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Волкер прокоментував пропозицію Макрона щодо Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути