субота, 25 лютого 2017 13:40

Війну Путіна армією не зупинити - нардеп

Війну Путіна армією не зупинити - нардеп
Фото: gazeta.ua

В умовах гібридної війни необхідно розробити плани захисту у всіх сферах.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Сергій Висоцький.

"Національна безпека для мене в нинішній ситуації – це процес якомога більшого дистанціювання, розриву зв'язків та оборони від зовнішнього агресора. Також затвердження України в якості суб'єкта світової та регіональної політики. У сучасному світі національної безпеки не можна досягти лише за рахунок сильної армії, тому що характер війни постійно змінюється. Це гібридна агресія, проксі-війна ведеться в економічній, історичній, інформаційній, фінансовій площинах, площині політичного впливу", - зазначив Висоцький.

Україна повинна мати адекватні сценарії відповіді у кожній площині, підкреслив він.

"Якщо ми говоримо про економіку – це не допускати фінансового, економічного впливу агресора на нашу територію. Наприклад, для мене абсолютним нонсенсом є те, що пан Бабаков досі володіє низкою українських обленерго. Це депутат Держдуми Росії, колишній віце-спікер, який голосував за анексію Криму. Він має доступ до інформації про нашу енергосистему. І в нього є економічні ресурси, щоб корумпувати в інтересах Росії наших урядовців", - наголосив політик.

"Бабаков під санкціями. Але ми поки що досі не можемо вигнати його з обленерго. Чому так? Гадаю, усім це зрозуміло. Є певний сегмент українських політиків-чиновників, які думають перш за все про свою кишеню, а не про державу", - додав Висоцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва виношує план знищення України. Ми на грані виживання - Висоцький

У березні 2014 року після введення військ Росія анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Після цього Москва зарахувала український півострів до свого складу.

Згодом Росія почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. РФ постачає терористам ДНР і ЛНР озброєння та направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. З середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях тривають бойові дії.

Повний текст інтерв'ю Сергія Висоцького шукайте на сайті Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Війну Путіна армією не зупинити - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути