пʼятниця, 14 грудня 2018 10:58

Воєнний стан можна було ввести у всій країні - Марчук

Воєнний стан можна було ввести у всій країні - Марчук
В Україні досі не всі усвідомлюють, що таке війна з Росією, каже Євген Марчук. Фото: УНІАН

Воєнний стан дні на 3 можна було б ввести у всій країні, щоб усі зрозуміли реальність загрози. Про це сказав представник України у Тристоронній контактній групі у Мінську Євген Марчук.

"Коли я ще 2014-го почав виступати на телебаченні та попереджати, що буде далі, мене хтось запитав, мовляв, навіщо мені це потрібно, адже я вже давно не маю жодного відношення до влади. Я тоді сказав, що ввів для себе особисто воєнний стан і радив би зробити це всім державним службовцям, оскільки військові знають, як їм діяти. Тоді суспільство і взагалі вся державна машина ще не зовсім були адаптовані до думки, що може бути серйозна війна. Та й досі не всі це усвідомлюють.

Добре, що воєнний стан ввели лише у прикордонних областях, хоча, можливо, дні на 3 його можна було б ввести і у всій Україні, щоб усі зрозуміли реальність загрози. Правовий режим воєнного стану передбачає запуск дуже багатьох механізмів і проведення різного роду організаційних заходів, яких ніхто ніколи в Україні не проводив", - сказав Марчук в інтерв'ю Укрінформ

"Так ми що, маємо сидіти і думати: "Це Путін нас залякує, не будемо нічого такого робити, не треба жодного воєнного стану"? Але те, що Росія розгорнула в Криму зенітні ракетні системи С-400 і підтягла їх до адмінмежі з Україною, - це ж факт. На це теж не будемо реагувати, якщо приймемо логіку залякування? А візьмімо останні події в Керченській протоці - не дай Боже, якби наші хлопці з цих 2 катерів відкрили вогонь у відповідь, знаєте, що далі було б? Росіяни все розстріляли і потопили б, а потім почали справжню гарячу бойову операцію - для цього все було готове" - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підняли за тривогою: показали видовищні навчання протиповітряної оборони

26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях. Тоді у сесійній залі були зареєстровані 330 нардепів.

Воєнний стан почав діяти з 28 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Воєнний стан можна було ввести у всій країні - Марчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути