понеділок, 26 вересня 2011 13:29

Під час Маршу проти хасидів міліціонеру пробили цеглиною шолом

Під час Маршу проти хасидів міліціонеру пробили цеглиною шолом

Як розповів керівник оперативного штабу зведеного загону правоохоронців на період паломництва хасидів до України, заступник начальника ГУ МВС України в Черкаській області Іван Корсун "свободівців" не затримували до того часу, поки вони мирно стояли біля пам'ятного знаку, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"25 вересня відбувся несанкційований збір партії "Свобода", - прокоментував Корсун. - По закінченні мітингу колона учасників заходу направилася на проїжджу частину дороги, створюючи небезпеку дорожньому руху".

За його словами, на заклики міліції зупинитися і припинити незаконні акції активісти не реагували, викрикували гасла.

Як наслідок, учасники руху були затримані і доставлені в міськвідділ міліції. Всіх учасників акції оглянули лікарі. Оглянули і працівників міліції.

Під час проведення огляду, за даними правоохоронців, у затриманих були вилучені  ножі, ножиці, ремені з металічними наконечниками, п'ять газових балончиків, три димові шашки, рогатки, мотузки та шапки з прорізами.

Корсун також запевнив, що під час встановлення осіб були негайно випущені всі неповнолітні та жінки. Усього затримано було 60 осіб, складено 53 адміністративні протоколи.

Крім того, під час сутички одному з правоохоронців "свободівці" пробили шолом цеглиною. Він зі струсом мозку перебуває у лікарні

Разом з тим, серед постраждалих під час сутички були не лише активісти "Свободи", а й звичайні перехожі.

"Ми стояли віддалік, бо боялися підійти, - розповідає місцева жителька Ольга Павлівна. - Якусь жінку схопили, бо вона кричала, щоб дітей не били. Ще якихось хлоп'ят, які попали в натовп, теж взяли".

Зараз ви читаєте новину «Під час Маршу проти хасидів міліціонеру пробили цеглиною шолом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути