понеділок, 30 серпня 2010 15:04

Онуки губернатора Донеччини вивчають українську

Онуки губернатора Донеччини вивчають українську

Незнання української мови позбавляє дитину шансу в майбутньому стати президентом України. Про це заявив сьогодні на прес-конференції в Донецьку голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк.

Відповідаючи на питання журналістів, він відзначив, що його онуки вчаться в ліцеї з українською мовою навчання, і це був вибір їх батьків.

"Не даючи можливості знати рідну мову, ви позбавляєте свою дитину права в подальшому стати президентом України. Тому мої онуки навчаються в ліцеї українською мовою, знають англійську. Знають - я підкреслюю", - сказав керівник Донецької області.

Також він назвав "самодіяльністю" спроби керівників окремих шкіл в Донецьку позбавити дітей можливості вивчати українську мову. Так, зокрема, в деяких школах батькам наполегливо рекомендують писати заяву, що вони хочуть віддати дітей в російський клас, щоб уникнути формування нечисленного українського класу.

"Це самодіяльність і вона не є масовою. По тих випадках, які є, ми однозначно ухвалюємо рішення і не робіть з цього системи. Системи в цьому немає. Є тільки бажання батьків і учнів. Якщо хтось з вчителів або керівників шкіл намагається якось перебалансувати цю ситуацію, то ми їм не дамо, сто відсотків", - заявив Близнюк.

Нагадаємо, за даними заступника голови Донецької ОДА Марини Черенкової, сьогодні 47% дітей навчаються українською мовою в 68 національних школах.

Острів
Зараз ви читаєте новину «Онуки губернатора Донеччини вивчають українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути