Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2012 09:55

Вносячи поправки до "мовного" закону, опозиція навмисно затягує його розгляд - "регіонал"

Вносячи поправки до "мовного" закону, опозиція навмисно затягує його розгляд - "регіонал"
Олег Надоша каже, що більшість поправок до "мовного" закону не суттєві. Фото: genshtab.censor.net.ua

Опозиція налаштована навмисно затягувати розгляд "мовного" законопроекту.

Про це заявив член парламентської фракції Партії регіонів Олег Надоша, коментуючи слухання, які відбулись у Комітеті Верховної Ради з питань культури і духовності щодо обговорення прийнятого у першому читанні за основу законопроекту "Про засади державної мовної політики".

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Під час сьогоднішнього (20 червня - ред.) засідання комітету щодо мовного питання стала зрозумілою тактика опозиції - очевидно, що опозиціонери будуть свідомо затягувати розгляд "мовного" законопроекту. Адже вони внесли більше 2000 поправок. Цим представники опозиції й сподіваються затягнути розгляд законопроекту. Більшість поправок не суттєві й не вносять додаткового юридичного наповнення до закону або змін до суті закону. І це дозволяє нам припустити, що йдеться про сплановану тактику опозиції щодо затягування розгляду вказаного законопроекту, запропонованого регіоналами", - сказав народний депутат.

Він додав, що "чекати чогось іншого від Володимира Яворівського (голови Комітету з питань культури і духовності - ред.), мабуть, було б зайвим. Він поводиться, як опозиціонер Б. Тарасюк (заступник голови фракції "НУ-НС" – ред.), котрий, очолюючи парламентський Комітет з питань євроінтеграції, часто діє врозріз із визначеними профільним комітетом завданнями. Так само і внаслідок діяльності Яворівського, крім піару на визначних датах, ми мало що додали до культурної спадщини".

"Тобто опозиція, не маючи більшості у парламенті, пропонує лише деструктивні методи роботи", - наголосив політик.

"Опозиціонерам потрібен гармидер, який вони зчиняють довкола "мовного" законопроекту. Хоча законопроект регіоналів є, по суті, "калькою" відповідних європейських норм. Закон визначає єдину державну мову – українську й відповідає Європейській хартії регіональних мов або мов національних меншин", - повідомив  Надоша.

Зараз ви читаєте новину «Вносячи поправки до "мовного" закону, опозиція навмисно затягує його розгляд - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути