субота, 16 травня 2020 19:17

"Вмикати промені - не відповідь. Сидять безпорадні, як слимаки" - Скрипін проїхався по українському шоу-бізнесу

"Вмикати промені - не відповідь. Сидять безпорадні, як слимаки" - Скрипін проїхався по українському шоу-бізнесу
Діячі шоу-бізнесу у більшості завжди "поза політикою", вони ж "космополітичні", каже Скрипін.

Український шоу-бізнес виглядає безпомічним у відстоюванні своїх прав. Про це сказав журналіст Роман Скрипін.

"Працівники культурної галузі, як безпорадні діти - сидять, нічого не розуміють, що треба робити. Нічого іншого, ніж співати, танцювати - не можуть. Їх взагалі реально поставили в якусь зовсім не зручну ситуацію, тому що решта якось собі дають раду. А вони іншого не вміють і в них просто забрали, оскільки вони завжди "поза політикою", вони ж "космополітичні" за настроями у переважній більшості.

Дуже смішно спостерігати, як витягли равлика з мушлі і він бідний - життя виявляється таке жорстоке. Не знаю, що з ними буде, вони там промені вмикали. Прекрасна акція, тільки це не відповідь на те, що треба робити. І відповіді їм ніхто не дасть. Вони кажуть "Уряд, скажи нам, що буде".

Нормальним порятунком було б те, якби в Україні була культура купувати контент. Якщо ти виконавець, тобі не обов'язково збирати Палац спорту. Ти ставиш себе на маркетплейс, на iTunes і тебе купують за реальні гроші. А в нас якраз це зруйновано. Хоча це вихід з положення: ти собі заспівав - тебе купили, ти зняв кіно - його купили і подивилися.

А в нас якраз ця відсутність культури купівлі контенту призводить до того, що вони сидять безпорадні, як слимаки. Може це їх якось посуне в той бік, що нарешті вони почнуть дбати за дотримання авторських прав, відстоювання своїх авторських прав, за ринок, коли ти виходиш на нього і продаєш свій продукт, а не "Я не здамся без бою".Та бою і не було в принципі", - сказав Скрипін в ефірі Skrypin.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли в Україні відкриють кінотеатри

12 травня представники української культури і креативної індустрії провели акцію "Стоп культурний карантин", щоб привернути увагу до проблем галузі у період карантину. У містах вони спрямували в небо промені світла.

Зараз ви читаєте новину «"Вмикати промені - не відповідь. Сидять безпорадні, як слимаки" - Скрипін проїхався по українському шоу-бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути