понеділок, 21 січня 2013 13:45

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Разом із звинуваченням Тимошенко, потрібно висувати звинувачення усім попереднім генпрокурорам — Сергій Руденко

Разом із звинуваченням Тимошенко, потрібно висувати звинувачення усім попереднім генпрокурорам — Сергій Руденко
Сергій Руденко вважає дії Генпрокуратури неприпустимими. Фото: radiosvoboda.org

Журналіст та публіцист Сергій Руденко вважає заяву Генеральної прокуратури про причетність Юлії Тимошенко до вбивства народного депутата Євгена Щербаня передчасною.

Таку думку він висловив у коментарі Gazeta.ua.

"Мене повідомлення Генеральної прокуратури дуже здивувало. Бо пройшло вже 15 років із моменту убивства Євгена Щербаня. До генпрокурора Пшонки було багато генеральних прокурорів і Генпрокуратура розслідувала цю справу. Якщо впродовж 15 років усі генеральні прокурори не могли дійти до такого висновку, то логічно було б, якби разом із звинуваченням на адресу Юлії Тимошенко були звинувачення і на адресу генпрокурорів, які очолювали відомство раніше", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє активістів прикували себе до огорожі біля Адміністрації президента

Також Руденко наголосив, що, очевидно, обвинувачення Тимошенко розкручується як противага приїзду в лікарню "Укрзалізниці" трьох народних депутатів.

"Думаю, не випадково, що ця справа розкручується на тлі намагань блоку Юлії Тимошенко вплинути на долю екс-прем'єра. Якось синхронно вийшло, що приїзд 3 депутаток від "Батьківщини" співпав із оголошенням звинувачень на адресу Тимошенко. Врешті-решт, є суд, який має розглянути цю справу і довести, чи причетна Юлія Тимошенко до цього вбивства, чи ні. А говорити, що їй загрожує пожиттєве ув'язнення, ще допочатку судового процесу — неправильно з усіх точок зору. Принаймні, у нас є презумпція невинуватості", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі справою Щербаня влада пішла ва-банк і при вмілій "грі" опозиції може втратити все - ескперт

На думку журналіста, такі питання не вирішуються у кабінеті прокурора.

"Можна говорити, що вона підозрюється. Але те, що вона отримає пожиттєво за замовленні вбивства Щербаня, і є докази, які абсолютно неспростовуються — ці речі мають вирішуватись у суді, а не в кабінеті генерального прокурора", - підсумував Руденко.

Зараз ви читаєте новину «Разом із звинуваченням Тимошенко, потрібно висувати звинувачення усім попереднім генпрокурорам — Сергій Руденко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути