Ексклюзиви
понеділок, 28 квітня 2014 12:37

Владі радять розпустити СБУ та створити нову

Владі радять розпустити СБУ та створити нову
Фото: vz.ua

На Донеччині не треба проводити ніяких референдумів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав лідер "Братства" Дмитро Корчинський.

"По-перше, неможливо організувати та провести в не шахрайський спосіб референдум за такий короткий час. По-друге, у нас таке волевиявлення не передбачено ніяким законодавством. Це означає, що московські терористи та диверсанти хочуть написати такі результати, які їм потрібні, як то було в Криму півтора місяці тому", - зазначив він.

За словами політика, владі треба максимально працювати із патріотичною громадськістю України. "Бачимо, що є саботаж з боку особового складу і навіть центрального апарату Міністерства внутрішніх справ та СБУ. Тому влада має підтримувати та озброювати патріотичні групи по всій Україні — сформувати невеликі боєздатні підрозділи, які можуть вирішувати поставлені перед ними завдання. Люди для цього є. Можна навіть підібрати тямуще командування. Зараз цим намагаються займатися — створюються батальйони на Харківщині та Донбасі. Але через поведінку місцевих правоохоронців все це йде дуже повільно й не так, як хотілося б", - зауважив Корчинський.

Лідер "Братства" вважає, що нинішню СБУ неможливо реформувати - її треба повністю розпускати та швидко робити компактну та дієздатну спецслужбу, виділивши для неї нові приміщення.

Він наголосив, що влада толком не готова до проведення антитерористичної операції. "Зараз бояться проводити АТО, бо остерігаються того, що москалі можуть одразу ввести свої війська. Якщо проводити нормальну операцію, в тому ж Слов'янську матимемо багато жертв серед мирного населення. Коли москалі проводити АТО у Грозному, все місто було зруйновано. Зараз є ситуація із Дагестаном. Навіть невеликі їхні антитерористичні кроки завершуються численними жертвами та знесеними будинками", - пояснив політик.

"Але Путін досі не відмовився від свого плану по анексії частини території України. Він намагається робити це різноманітними методами, зокрема представляє події як громадянську війну. Путін дає гроші на озброєння тих антиукраїнських сил, які готові виконувати сепаратистські програми", - додав Корчинський.

Нагадаємо, керівництво самопроголошеної "Донецької народної республіки" оголосило проведення референдуму 11 травня. На нього винесуть питання: "Чи підтримуєте ви акт про проголошення державної самостійності Донецької народної республіки".

Зараз ви читаєте новину «Владі радять розпустити СБУ та створити нову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути