Ексклюзиви
понеділок, 12 травня 2014 17:46

Владі радять не знижувати "градус" АТО

Владі радять не знижувати "градус" АТО
Фото: hvylya.org

 Загострення риторики диверсантів на Донбасі пов'язано із тим, що в них майже вичерпалися фінансові та людські ресурси. Так Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько прокоментував звернення офіцера Головного розвідувального управління Росії Ігоря Гіркіна до російської влади за військовою допомогою на Сході.

"Ця заява є свідченням того, що психічний стан борців за "Донецьку республіку" за останні години значно погіршився. Це реакція на успіхи Антитерористичної операції. Крок за кроком на Донбасі ситуація починає переломлюватися на користь України. Із цим й пов'язана істеричність "гіркіних". Бо ситуація змінюється не в їхніх інтересах", - зауважив він.

За словами експерта, в такій ситуації сепаратисти та диверсанти можуть почати терор проти місцевого населення. "Гіркін звернувся до Росії за військовою допомогою - Путіну пропонується втягнутися у повноцінний військовий конфлікт. Зрозуміло, що настрої населення у них достатньо радикальні, але економіка Росії навряд чи дозволить їхньому президенту бавитися в такі ігри", - наголосив Цибулько.

"Істерики Гіркіна пов'язані ще й з тим, що вся відповідальність за події, які там розгортаються, починає лягати на його плечі. Донецькі групи впливу бояться її розділити. Нашій владі треба спілкуватися із місцевими громадянами та не знижувати "градус" Антитерористичної операції. Хірургія є хірургією. Ситуація зайшла дуже далеко", - зазначив політолог.

Нагадаємо, керівник розвідувально-диверсійної групи ГРУ Генштабу ЗС РФ Ігор Гіркін (позивний "Стрілок") оголосив себе Верховним головнокомандувачем так званої Донецької народної республіки. "Наказав" перепідпорядкувати собі військові формування, органи безпеки, міліції, митниці, прикордонної служби, прокуратури, а також інші воєнізовані структури, розміщені на території Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Владі радять не знижувати "градус" АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути