понеділок, 18 червня 2012 15:03

Влада розпочала репресії, та називає це "демократичними технологіями" - Мовчан про "мовний" закон

Влада розпочала репресії, та називає це "демократичними технологіями" - Мовчан про "мовний" закон
Павло Мовчан закликав протистояти ухваленню "мовного" законопроекту. Фото: www.newsmarket.com.ua

Просування "мовного" законопроекту свідчить про відновлення репресій, які були у 30-х роках минулого століття.

Про це на прес-конференції у Києві заявив український громадський діяч, голова ВУТ "Просвіта" ім. Т.Шевченка Павло Мовчан.

"Є реальні загрози демонтажу суверенної України, реальні загрози існування лінгвоциду із супроводом етноциду, бо це два процеси, які завжди супутні", - наголосив він.

Мовчан закликав не замовчувати це питання, аби цей законопроект не ухвалили непомітно: "Якщо під аплодисменти трибун на Євро-2012 буде протягнутий у другому читання законопроект, то Україна поступово буде демонтовуватися".

Він підкреслив: "Влада підмінила репресивні методи, які були задіяні у 30-х роках, на зовсім іншу технологію — так звані демократичні процедури. Наразі більшість сформована абсолютно відомими способами — через гроші, через бізнес-інтереси, а голосування у Верховній Раді основоположних конституційних статей відбувається так само з порушенням Конституції і порушення всіх існуючих норм, регламенту. Адже більше 50 відсутніх у залі депутатів "проголосували" за доленосне рішення у першому читанні. Це свідчить про одне — це було куплено".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зрадників" української мови на Черкащині виставлять на загальний осуд

"Те, що маніпулювали картками, свідчить про одне - у такий спосіб нібито демократичних процедур відбувається антидемократична, антиконституційна, антидержавна справа. І саме тому були висловлені одностайні думки — заклики до національної мобілізації", - додав Мовчан.

Він запевнив, що ухвалення "мовного" законопроекту викличе шквал обурення та підніме людей на протести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шансів, що суд визнає голосування за "мови" недійсним, дуже мало" - Яворівський

"Якщо комусь видається, що зараз це питання само по собі пройде гладенько, тихенько — це неправда. Це не те питання, яке просто так зійде з рук. Бо хочуть приватизувати Україну цілком і віддати у чужу державу. Саме за чужими сценаріями, за чужими технологіями, за участі чужих політтехнологів відбувається те, що називається монтажем української держави", - наголосив голова "Просвіти".

Зараз ви читаєте новину «Влада розпочала репресії, та називає це "демократичними технологіями" - Мовчан про "мовний" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути