Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2012 20:25

Влада спробує перетворити опозицію на анекдотичну і маргінальну - політолог

Влада спробує перетворити опозицію на анекдотичну і маргінальну - політолог
Володимир Бондаренко вважає, щоб показати розпорошеність опозиції, створюватимуть партії Ляшка, Королевської. Фото: PHL

Чим ближче до парламентських виборів, тим сильнішою буде тенденція до об'єднання опозиційних сил, вважає керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

"Влада, навпаки, намагатиметься показати розпорошеність опозиції, перетворити її в карликову, анекдотичну, жалюгідну і маргінальну, - зазначив політолог. - Для цього створюватимуть партії Ляшка, Королевської і подібні. Українська партія суттєво не підсилить "Громадянську позицію", адже це новонароджений проект, немовля в політиці. Анатолію Гриценку потрібно об'єднуватися із потужнішими силами. Він пробував знайти спільну мову із Віталієм Кличком. Поки що цього об'єднання не вийшло. Але хрест на цьому ставити рано. У Кличка занадто привабливий імідж, щоб Гриценко цим не скористався".

На думку Бондаренка, "Батьківщина" і "Народна самооборона" об'єдналися, бо це вигідно обом партіям.

"Батьківщині" це об'єднання потрібно, щоб показати, що вона здатна рости, розвиватися, приєднувати і поглинати інші опозиційні структури. А "Народна самооборона" після відходу основного спонсора Давида Жванії фактично перестала щось собою представляти. Залишалося тільки влитися у потужнішу політичну структуру, застовбивши кілька місць у майбутньому виборчому списку", - зауважив експерт.

Затримка із об'єднанням "Батьківщини" і "Фронту змін" відбулася через президентські амбіції Яценюка, упевнений політолог.

"Арсеній Яценюк — потенційний кандидат у президенти на виборах 2015 року. Його влаштує об'єднання з "Батьківщиною" тільки за умови, що саме його кандидатуру підтримає партія. Поки йому такі гарантії не дають. Тому він залишає поле для маневру і спробує грати роль не опозиції до влади, а альтернативи їй — як колись Ющенко Кучмі", - додав Бондаренко.

Як повідомлялося, у минулі вихідні відбулося об'єднання "Батьківщини" з "Народною самообороною" та "Громадянської позиції" з Українською партією.

Зараз ви читаєте новину «Влада спробує перетворити опозицію на анекдотичну і маргінальну - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути