пʼятниця, 29 листопада 2019 22:22

Влада має нарешті почути голос бізнесу - Ніколаєнко

Влада має нарешті почути голос бізнесу - Ніколаєнко
Народний депутат Андрій Ніколаєнко: "Україні потрібна прогресивна промислова політика, здатна дати імпульс реіндустріалізації"

Якщо деіндустріалізація української економіки буде відбуватися такими темпами як зараз, то народним депутатам через рік не буде кому пропонувати новий прогресивний Податковий Кодекс. Бо в Україні вже не залишиться промисловості як хребта економіки.

Про це у Facebook написав народний депутат Андрій Нікоалєнко. Так відреагував на відкритий лист харківського промисловця Даніїла Шуфані президенту Володимиру Зеленському. Підприємець звертає увагу глави держави, що дії уряду можуть знищити промисловий потенціал України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Так врятували від банкрутства" - експерт про продаж заводу "Мотор Січ"

"На жаль, маю констатувати, що в Україні відсутня економічна політика – в тому числі через брак знань і компетенцій в уряду. Україні потрібна прогресивна промислова політика, здатна дати імпульс реіндустріалізації. Цей відкритий лист – відчайдушний голос бізнесу, який влада нарешті має почути. Готовий підтримати, тому що ігноруючи реальні проблеми, не чуючи реальний сектор, влада знищує економічний потенціал країни", – зазначив Ніколаєнко.

Цього тижня Національний банк установив найнижчий за останні чотири роки офіційний курс долара - 23,98 грн. Такий востаннє фіксували у січні 2016-го. "Ситуація з доларом не має економічних передумов. Загалом цьогоріч економіка України зросте десь на 4 відсотки. Переважно за рахунок торгівлі та фінансового сектора. Промислове виробництво у січні-жовтні, навпаки, скоротилося", - каже фінансовий експерт Олексій Кущ.

Зараз ви читаєте новину «Влада має нарешті почути голос бізнесу - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути