понеділок, 19 березня 2012 13:12

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко: Янукович має взяти під особистий контроль лікування Тимошенко

Власенко: Янукович має взяти під особистий контроль лікування Тимошенко

Влада зобов'язана виконати припис Європейського суду з прав людини щодо забезпечення належного лікування Юлії Тимошенко у стаціонарі.

Про це заявив керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Янукович, як гарант дотримання Конституції, зобов'язаний взяти цю ситуацію під особистий контроль і надати вказівку про належне лікування Тимошенко в умовах, яких вимагають німецькі лікарі - "спеціалізованого стаціонарного медичного закладу". Я хочу нагадати, що виконання рішень Європейського суду з прав людини є юридичними обов'язком держави Україна", - заявив Власенко.

"Я вважаю політичними інсинуаціями заяви високопосадовців про те, що вони будуть продовжувати лікування Тимошенко у Качанівській колонії. Це не є виконання припису Європейського суду", - наголосив захисник екс-прем'єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС: Україна таки буде виконувати рішення Європейського суду

Власенко зазначив, що розуміє "бажання Януковича виконувати лише рішення Кірєєва у питанні Тимошенко, проте, є обов'язки держави і виконувати їх необхідно у такий спосіб, як це передбачено у рішенні Європейського суду, а не говорити, що у Качанівську колонію завезли кілька тапчанів і ширми".

"Якщо в підвал завести навіть найкраще медичне обладнання, таке приміщення не стане стаціонаром, придатною для цього медичною клінікою", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В колонії похвалилися, що вже є все необхідне устаткування для лікування Тимошенко

Він також повідомив, що подібні рішення Європейський суд виносить лише тоді, коли є реальна загроза життю людини: "Виносячи цей припис, Європейський суд підтвердив, що є загроза життю Тимошенко, а судячи із висновків німецьких лікарів, ця загроза виникла через те, що півроку не надавали належну медичну допомогу".

Зараз ви читаєте новину «Власенко: Янукович має взяти під особистий контроль лікування Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути