вівторок, 12 листопада 2013 10:17

Власенко впевнений, що ГПУ радиться з Януковичем

Власенко впевнений, що ГПУ радиться з Януковичем
Сергій Власенко. Фото: obozrevatel.com

Захисник Юлії Тимошенко, екс-нардеп Сергій Власенко впевнений, що його запросили до Генпрокуратури і відновили справу щодо побиття дружини лише з дозволу президента Віктора Януковича.

Про це він сказав під час інтерв'ю журналістам Forbes.

"Мене дуже турбує, що це все відбувається напередодні Вільнюського саміту. Зрозуміло, що це робили по команді, що приходили різні люди, починаючи від слідчого і закінчуючи начальником слідчого управління, всі з кимось консультувалися. Слідчий сам простодушно сказав, що заступник начальника визначить, коли він (слідчий) повинен закінчити слідство", - сказав Власенко.

На запитання, чи могли без санкції Віктора Януковича співробітники ГПУ зважитися на цей крок, він відповів: "Ні. На допит мене викликали за день до візиту місії Кокса-Кваснєвського, тому я впевнений, що без відома Віктора Януковича слідчі не зважилися б на цей крок. Зараз вони вбивають відразу кілька зайців: обмежують моє спілкування з Юлією Володимирівною, позбавляють її права на захист. Тепер я повинен сидіти в ГПУ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні суд прийме рішення щодо запобіжного заходу Власенку - ГПУ

"Коли два з половиною роки тому я став захисником Тимошенко, то отримав абсолютно чіткий меседж від Андрія Портнова: "Іди зі справи ", але я не можу так вчинити. Рік вони намагалися боротися зі мною в юридичній площині. Потім зрозуміли, що це не дає результатів, і тоді почали мене "мочити" у безмежному режимі: заарештовуючи моє майно, придумуючи якісь смішні позови і т.д. Вчора, вирішивши йти в ГПУ, я прекрасно розумів, що це може закінчитися арештом", - розповів він.

Нагадаємо, вчора Сергія Власенка запросили для дачі свідчень до Генпрокуратури. За його словами, вже у ГПУ йому вручили підозру у побитті його колишньої дружини Наталії Окунської. Ввечері нардеп Олександр Турчинов повідомив, що Власенка почали допитувати.

Зараз ви читаєте новину «Власенко впевнений, що ГПУ радиться з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути