пʼятниця, 13 травня 2011 14:20

Власенко вимагає від Пшонки порушити справу проти слідчого Тимошенко

Власенко вимагає від Пшонки порушити справу проти слідчого Тимошенко

Захисник Тимошенко "бютівець" Сергій Власенко вимагає порушити кримінальну справу проти слідчого Генпрокуратури Олександра Нечвоглода.

Відповідний запит на ім'я генерального прокурора Віктора Пшонки парламентар оголосив у п'ятницю під час засідання Верховної Ради.

За його словами слідчий ГПУ свідомо розповсюджує у кримінальній справі стосовно газових контрактів, порушеної проти екс-прем'єра неправдиву інформацію.

"Генпрокуратура стверджує, що Тимошенко перевищивши повноваження особисто завізувала директиви Кабміну на перемовини з "Газпромом". Це не відповідає дійсності. Як свідчать висновки інституту ім Корецького, директиви делегації НАК "Нафтогаз України" на переговори з ВАТ "Газпром", затверджені 19 січня 2009 року прем'єр-міністром України, не можуть розглядатися в розумінні директив уряду, затвердження яких регулюється законодавством України. Таким чином, жодного порушення в даному випадку не було", - зазначив парламентар, додавши, що відповідна інформація є у висновку одного з заступників генерального прокурора, датованого ще 2010 роком

Брехнею назвав Власенко і твердження про те, що Україна купувала газ по 450 доларів.

"Про це свідчать документи, які є у матеріалах справи і висновки того ж таки інституту Корецького. З них випливає, що Україна у 2010 році купувала газ по 233 долари за 1000 кубометрів, а аж ніяк не по 450 доларів", - підкреслив парламентар.

В той же час, за словами депутата слідчий стверджує, що Тимошенко діяла протизаконно і завдала збитків Україні.

"Тобто слідчий, порушуючи кримінальну справу проти Тимошенко, не ґрунтувався на матеріалах кримінальної справи – він діяв всупереч цим матеріалам, знаючи, що Тимошенко не скоювала злочин", - наголосив народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Власенко вимагає від Пшонки порушити справу проти слідчого Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути