четвер, 01 грудня 2011 10:58

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко сподівається, що новопризначена суддя відмовиться вести засідання

Власенко сподівається, що новопризначена суддя відмовиться вести засідання

Захисник Юлія Тимошенко Сергій Власенко переконаний, що нового суддю з апеляції справи екс-прем'єра було призначено не випадково.

Адвокат пояснив, що Кримінально-процесуальний закон чітко передбачає автоматичну систему розподілу прав по суддях: "Справа була розподілена майже місяц тому, і були визначені судді, які мали слухати справу. При цьому всьому раптом позавчора ввечері було замінено суддю-доповідача. Це саме та суддя, яка мала сьогодні одноособово проводити судове засідання і вирішувати, можливо, технічні, але достатньо серйозні питання щодо процесу".

"І це викликає занепокоєння, тому що за станом на вчора суддя була на роботі, вона не була хвора, не була у відпустці, з нею нічого не сталося. Чому замінили суддю? Як вона може сьогодні доповідати, якщо вона тільки вчора отримала матеріали справи? Кримінально-процесуальний закон спеціально надає місяць, щоб суддя апеляційного суду могла ознайомитьися зі справою. А тут раптом за один день міняють. Це свідчить про те, що в цій справі відбуваються маніпуляції: незаконні, незрозумілі, нелогічні", - підкреслив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко за станом здоров'я не зможе прийти на засідання апеляційного суду - Турчинов

Адвокат розповів, що новопризначену суддю тільки на початку року перевели до Апеляційного суду і досвід роботи у неї дуже маленький.

"До цього вона працювала в Дніпровському районному суді, де здебільшого слухала адміністративні цивільні справи і невеличкі кримінальні. Суддею вона працює з 2002 року. Це не великий досвід як для судді, і тим більше дуже маленький досвід у неї як для Апеляційного суду, бо тут є своя специфіка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До суду, де розглядатимуть апеляцію Тимошенко, привезли вантажівку металевих турнікетів

Власенко також додав: "Якогось глибинного аналізу її діяльності і її зв'язків ми покищо не робили, але думаю до 13 числа ми це обов'язково зробимо. Але те, що саме цю суддя призначено на цю справу, теж є сигналом. Якщо вона сьогодні не відкладе попереднє засідання, сказавши, що "Пробачте мене тільки вчора призначили, я не можу проводити засідання", то це буде свідчити, що вона упередчено відноситься до цієї справи. Бо не можливо за один день прочитати всі матеріали справи".

Також адвокат Власенко впевнений, що доля Тимошенко залежить від однієї людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" намагаються прорватися до Тимошенко крізь стіну беркутівців

"Це все залежить від однієї людини в країні - від рішення президента України Януковича. Якщо він буде хотіти або не заперечувати, щоб Тимошенко була до Різдва вдома, то вона буде до Різдва вдома. Якщо він скаже, що вона повинна відсидіти до кінця свого життя, то вони будуть робити все, щоб вона сиділа до кінця свого життя", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Власенко сподівається, що новопризначена суддя відмовиться вести засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути