пʼятниця, 04 січня 2013 15:33

Власенко не зміг передати Тимошенко новий дозиметр

Власенко не зміг передати Тимошенко новий дозиметр
Сергій Власенко каже, що старі дозиметри Тимошенко вже не підходять. Фото: obozrevatel.com

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко привіз своєї підзахисної дозиметр для вимірювання радіаційного фону, але поки не зміг їй його віддати. Разом з тим він підтверджує, що екс-прем'єру повернули два її старих дозиметра.

"Я привіз заводський дозиметр. У мене його поки не прийняли. Я намагався його віддати і буду намагатися зробити це ще раз. Є сенс передавати дозиметр тільки з рук в руки, в присутності, звичайно ж, співробітника пенітенціарної служби, щоб у них (пенітенціарної служби - gazeta. ua) не було питань. По-іншому передавати немає сенсу, тому що ми не знаємо, що вони зроблять з цими дозиметрами, що вкрутити, докрутити і т.д. Тому в присутності пенітенціарної служби ми готові це робити. Вони зараз - з їх слів - вирішують, чи можна зробити так. Поки відповідь негативна - з дозиметром я вийшов назад", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Опозиції жбурнули те, що залишилося, і вони накинулися на ці посади"

Він повідомив, що співробітники Державної пенітенціарної служби (ГПтС) вручили Тимошенко 2 дозиметра, вилучені у неї раніше при обшуку. "Їй повернули два старих дозиметра, які у неї конфіскували. Ясно, що вони вже в незрозумілому стані. Але сам факт повернення свідчить про те, що дії по їх конфіскації були незаконними. Дозиметр не входить в перелік предметів, заборонених до користування", - сказав Власенко.

Як повідомлялося, 3 січня керівництво Качанівської виправної колонії № 54 (Харків) дозволило передачу екс-прем'єру Юлії Тимошенко приладу (заводського виготовлення) для вимірювання рівня радіаційного фону.

За даними прес-служби ГПтС, в той же день в приміщеннях ЦКБ № 5 "Укрзалізниці", де Тимошенко проходить курс лікування, в тому числі і в палаті екс-прем'єра в її присутності, фахівці профільного підприємства здійснили позачергове вимірювання радіаційного фону.

"Рівень радіаційного фону в обстежених приміщеннях лікарні не перевищував допустиму норму. Про це було складено відповідний акт", - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не відпустить Тимошенко, щоб тримати у страху власне найближче оточення — Корчинський

У вересні 2012 року Тимошенко заявила, що в її палаті був проведений обшук, в результаті якого були вилучені два дозиметра, за допомогою яких вона постійно контролювала рівень радіації. За її твердженням, дозиметри чотири рази фіксували перевищення допустимого рівня радіації. Згодом у ГПтС повідомили, що в палаті екс-прем'єра, виявлено схованку, замаскований під Кримінально-процесуальний кодекс України, в якому зберігаються заборонені технічні пристрої. Крім того, знайдені ліки невстановленого походження.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. З 9 травня 2012 Тимошенко проходить курс лікування в ЦКБ № 5.

Зараз ви читаєте новину «Власенко не зміг передати Тимошенко новий дозиметр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути