Ексклюзиви
четвер, 19 січня 2023 10:31

Володимир Зеленський публічно присоромив німецький уряд

Володимир Зеленський публічно присоромив німецький уряд
Володимир Зеленський дорікнув НІмеччині в не рішучості. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський тонко відповів уряду Німеччини на його нерішучість щодо постачання Україні важкої військової техніки.

У питаннях постачання танків для України не повинно бути вагань, заявив Зеленський під час виступу у Давосі.

"Є конкретні речі від чого залежить стійкість на полі бою. І ці конкретні речі ми очікуємо. Є такі моменти, коли не треба вагатися, або не треба порівнювати. Коли ти кажеш, наприклад, "я надам танки, якщо хтось інший також дасть танки", чи "я потужний у Європі, я допоможу, якщо хтось поза Європою також допоможе". Мені здається, що це не дуже правильна стратегія", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cкільки танків Польща разом із союзниками планує передати Україні: Моравецький відповів

Додав, що загалом у питанні військової допомоги не повинно бути вибірковості, адже Україна бореться проти невиправданої російської агресії.

"Ми всі громадяни України, які сьогодні захищають європейців і всі їхні цінності. Це дуже важливі моменти. Тому не може бути змонтованої допомоги, або вибірковості щодо зміцнення нашої армії. Потрібні всі сили, тому що ми боремося проти всієї цієї тиранії, яка публічно називає себе "сусіди", - заявив президент.

Депутати Європарламенту закликали канцлера Німеччини Олафа Шольца передати Україні до негайного розгортання сучасне озброєння і системи протиповітряної оборони. Євродепутати підкреслюють, що Україна захищає свою територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів і терміново потребує військової допомоги та важкого озброєння для перемоги у війні.

Німеччина готова ухвалити рішення про поставку Україні основних бойових танків Leopard 2. Сполучені Штати Америки, у свою чергу, повинні відправити свої танки Abrams. Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив це під час телефонної розмови з президентом США Джо Байденом.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Зеленський публічно присоромив німецький уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути