понеділок, 30 липня 2012 16:58

Владі невигідно виганяти Литвина, бо його немає ким замінити - ескперт

Владі невигідно виганяти Литвина, бо його немає ким замінити - ескперт
Костянтин Матвієнко: На Литвина чиниться шалений тиск. Фото: sd.org.ua

Спікера Володимира Литвина не відправили у відставку, бо його немає ким замінити.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

"Литвин не був відправлений у відставку, бо працювати спікером Верховної Ради немає кому. Бо якщо на сьогодні, припустимо, головою парламенту стане Мартинюк, то уявіть собі, як у вересні буде іти агітаційна кампанія комуністів із трибуни Верховної Ради", - пояснив експерт.

Він також наголосив: "Крім того, справді зараз не можна визнати, що всередині влади, фактично друга особа у країні опинилася у такій ситуації, коли її змушують підписати шахрайским чином прийнятий мовний закон. Публічно це визначити і відправити Литвина у відставку - це для чинної влади напередодні виборів жодним чином не потрібно".

Водночас, Матвієнко вважає, що Литвин "мовний" законопроект "регіоналів" "Про засади мовної державної політики" не підпиши, але тиск на нього з цього приводу продовжується і досі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мартинюк спокійно може підписати "мовний" закон - "регіонал"

"Чи підпише Литвин "мовний" закон? Він вже заявив, що він його не підпише, позаяк він був ухвалений із порушенням. Але тиск на нього здійснюється шалений і саме зараз це питання вирішується", - пояснив він.

Політолог додав: "Це буде залежати не від позиції Литвина, а від того, наскільки політтехнологи Партії регіонів і особисто президент будуть вважати, що цей закон додає їм рейтинг на виборах. Позірно, він їм нічого не додає. Більше того, все більше посилюється скандал навколо "мовного" закону. Тому я схильний думати, що закон поки не вийде із парламенту. Але це все таки буде залежати від визначеності на Банковій і від ступеня впливу на Литвина".

Матвієнко переконаний, що сьогодні позачергове засідання скликали не через "мовне" питання, а щоб ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі із країнами СНД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвина змусять підписати "мовний" закон - "нунсівець"

Нагадаємо, що Литвин подав заяву про відставку до парламентських канікул після голосування у другому читанні "мовного" законопроекту. Він переконаний, що цей законопроект проголосовано із порушеннями і його самого підставили. Далі законопроект має підписати саме спікер і передати його на підпис президенту.

На сьогодні, 30 липня, було призначено позачергову сесію Верховної Ради, на якій мали розглядати ці питання. Але депутати відмовилися голосувати за відставку Литвина і висловили йому вотум довіри.

Зараз ви читаєте новину «Владі невигідно виганяти Литвина, бо його немає ким замінити - ескперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути