Ексклюзиви
четвер, 09 лютого 2012 16:21

Спецтема: Закриття EX.ua

"Влада в онлайні не має такої сили, як в офлайні" - експерт про DDOS-атаки на сайти державних органів

"Влада в онлайні не має такої сили, як в офлайні" - експерт про DDOS-атаки на сайти державних органів

Сьогодні соціальний нерв суспільства реагує на будь-який прояв несправедливості. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політтехнолог Сергій Гайдай.

"У правовій державі ніхто й не помітив би розборок із сайтом як ex.ua. Бо всі розуміли б, що дії поліції продиктовані правовою логікою. Але в нас ситуація неправова. Тим більше, на ex.ua є не лише піратська продукція. Я особисто поклав туди свій фільм, щоб інші користувачі могли його побачити", - зауважив він.

Файлообмінник ex.ua 31 січня зник з інтернету. За дві доби користувачі інтернету заблокували і створили перешкоди роботі сайтів Міністерства внутрішніх справ, Кабміну, президента, Служби безпеки, а також Партії регіонів і комуністів. У соціальних мережах з'явилися інструкції, як за допомогою DDOS-атаки, під час якої сервер отримує величезну кількість запитів, "покласти" ту чи іншу інтернет-сторінку державної установи. Представники ех.ua офіційно попросили користувачів інтернету припинити протиправні дії. У ніч на 3 лютого файлообмінник частково відновив роботу, проте атаки на сайти тривали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через скандальну справу EX.UA в органах почалася чистка

"Влада не розраховувала отримати відсіч. Це - не захист сайта ex.ua. Це можливість показати державі, що суспільство - живі люди, які відчувають несправедливість. Виявилося, що влада може пропускати удари. Це перед нами вона мускулами грає - будь-який бізнес може порвати за лічені дні, будь-кого може змусити покинути країну, якщо не сподобається його гумор. А в онлайні не має такої сили, як в офлайні. Тому суспільство почало бити в найменш захищеному місці - в інтернеті", - наголосив Гайдай.

Про те, чому виник цей "кібер-майдан", експерти розповідають у новому номері журналу "Країна" № 5 (108) за 9 лютого 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Влада в онлайні не має такої сили, як в офлайні" - експерт про DDOS-атаки на сайти державних органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути