пʼятниця, 04 травня 2018 08:52

Влада свідомо заблокувала розслідування по Балаклії - Бутусов

Влада свідомо заблокувала розслідування по Балаклії - Бутусов
Вибухи на арсеналі у Калинівці під Вінницею. Вересень 2017-го. Фото: REUTERS

Влада зам'яла розслідування вибухів на військових арсеналах, щоб не притягати до відповідальності керівників Генштабу та Міноборони.

Про це заявив журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов в ефірі "112 Україна".

"Найбільша трагедія для країни у справі Балаклії, що влада свідомо заблокувала розслідування і визначення винних. Жодного винуватця підривів складів найбільших наших арсеналів у Балаклії та Калинівці не визначено і влада не збирається доводити розслідування до кінця. Так само не доведене до кінця розслідування події у Сватовому. Призначили стрілочника і справу закрили. Ніби ніхто не відповідає за збереження майна на сотні мільйонів. Так само буде й тут", - вважає Бутусов.

На його переконання, за інцидентами стоїть ланцюжок недбальства, невідповідності дій конкретних посадових осіб своїм обов'язкам.

"Тому керівництво країни вирішило нікого не визнавати винуватцем, бо доведеться притягати до відповідальності керівників Генерального штабу. Можливо, ще й когось із Міністерства оборони", - зазначив експерт.

Він наголосив, що начальник Генштабу Віктор Муженко особисто винен у провалі державної програми збереження арсеналів та баз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У комітеті нацбезпеки прокоментували вибухи у Балаклії

Удень 3 травня на військовому арсеналі у Балаклії Харківської області під час планового підриву боєприпасів загорілася трава. Пожежа супроводжувалася вибухам. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Рятувальники продовжують операцію.

Минулого року в Україні сталося 3 пожежі на військових скалах. 23 березня у Балаклії спалахнула пожежа, внаслідок якої здетонували боєприпаси. Тоді загинули дві людини, одна була поранена, 345 будинків - пошкоджені. Пожежу гасили кілька днів. Причиною називали диверсію і безпілотник.

22 вересня горів склад військової техніки поблизу Новоянисоля Донецької області. Причиною пожежі вважають підпал.

26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані у районі міста Калинівка Вінницької області.

У жовтні 2015-го вибухнули боєприпаси на складах у Сватовому Луганської області.

Зараз ви читаєте новину «Влада свідомо заблокувала розслідування по Балаклії - Бутусов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути