середа, 08 січня 2014 19:13

Влада провокує нові конфлікти у Києві - Громадська Рада при КМДА

Міська влада Києва з початку виникнення масових протестів на Майдані не зробила жодного кроку для нормалізації ситуації в столиці і, усунувшись від інтересів громади і власне здійснення багатьох самоврядних функцій,  фактично проявила себе виконавцем політичних сценаріїв ескалації.  Про це заявили представники Громадської ради при КМДА.

"Влада не просто не доросла до своїх громадян, влада деградує! Міська влада не хоче розуміти процесів, які відбуваються. На жаль, людей так і не було почуто. Натомість, негайно виконуються вказівки зверху. Не можна не розуміти, що ці абсурдні рішення, які ми неодноразово уже бачили, матимуть жахливі наслідки", - вважає Голова гуманітарного Комітету Громадської ради при КМДА Віталій Капранов.

Заяви про діалог через службу 15-51 вони називають лукавством з боку чиновників, які продемонстрували неспроможність щодо вирішення нинішньої кризи цивілізованим шляхом.

"Абсурдні ідеї міської влади використати сall-центр для діалогу з Майданом є умисною провокацією для розколу киян", - вважають громадські діячі.

Відомий письменник Віталій Капранов нагадав, що Громадська рада при КГГА, за ініціативою євромайданівців, ще 18 грудня 2013 року звернулася із пропозиціями до в.о. голови КМДА Анатолія Голубченка. У листі йшлося про ініціативу провести тристоронній діалог  щодо мирного та комфортного співіснування мешканців міста та протестувальників Майдану, зокрема під час новорічних свят, а також забезпечення столичною владою своїх функцій, у тому числі нормальної роботи столичних комунальних служб на території Євромайдану.

"На жаль, не отримали підтримки пропозиції про тристоронню зустріч у форматі КМДА - представники Євромайдану - представники Громадськоі ради при КМДА. В.о голови КМДА Анатолій Голубченко демонстративно відмовився навіть спілкуватися на цю тему", - повідомляє Капранов

Ідею КМДА зробити сall-центр майданчиком  для діалогу сторін представники Громадської ради при КГГА вважають абсурдною. Адже цей інструмент призначено не для дискусій на громадсько-політичні теми, а для того, щоб громадяни могли у телефонному режимі звернутися до міської влади для оперативного вирішення своїх проблем.

"Якщо київська влада хоче діалогу з Майданом, треба взяти листа, який направила Громадська рада і зробити те, що ми пропонуємо – сісти за стіл переговорів із уповноваженими Майдану. Громадську раду на те і створено, щоб довести до влади голос громадськості. Діалог – це коли сідають за стіл і розмовляють. А якщо вам говорять: дзвоніть по телефону, то це не діалог", - вважає Віталій Капранов.

При цьому він нагадав ситуацію 2004 року, коли керівництво КМДА , власноруч відкрило для учасників Майдану приміщення мерії, натомість чинна адміністрація виступила двічі ініціатором розгону Майдану. "На превеликий жаль, влади у Києві нема", - констатував він.

Представники Громадської ради переконані, що, відкидаючи можливості для відкритого демократичного діалогу,  міська влада намагається зіштовхнути киян між собою і навмисно провокує між ними конфлікт.

"Влада уперто не реагує на звернення протестувальників навіть з приводу комунальних проблем. Ми бачимо бездіяльність: не вивозиться з Майдану сміття, є проблеми з громадськими вбиральнями. Окрім того, вимкнено світло на Майдані, є перешкоди для заїзду автомобілів. Спочатку зіштовхували Майдан з Антимайданом, тепер зіштовхуватимуть людей на ґрунті побутових незручностей. Ескалація – це найбільш примітивний і найбільш небезпечний сценарій, але влада вкотре обирає саме його", - вважає Голова Комітету з питань громадської експертизи Громадської ради при КМДА, лідер столичних афганців Микола Гончаренко.

Громадська рада при КМДА вбачає у такій тактиці серйозний відхід від демократичних і цивілізованих принципів вирішення проблем людей, та демонстративне нерозуміння громадянського суспільства. "Влада провокує конфлікт між громадянами, і заздалегідь створює для нього умови. Якщо ситуація таки спалахне, вони потім втрутяться. А яким буде це втручання, ми вже неодноразово бачили", - застерігає тимчасово виконуючий обов'язки Голови Громадської ради при КМДА В'ячеслав Биковець.

Зараз ви читаєте новину «Влада провокує нові конфлікти у Києві - Громадська Рада при КМДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути