пʼятниця, 23 грудня 2011 09:17

Влада провалила свою передвиборчу обіцянку домовитися із РФ щодо газу - Турчинов

Влада провалила свою передвиборчу обіцянку домовитися із РФ щодо газу - Турчинов

Влада хоче перекласти на плечі населення проблеми з газом, бо була не здатна виконати передвиборчу обіцянку і домовитися із Росією.

Про це в ефірі 5 каналу сказав перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"Сьогодні нам демонструють, що провалена не тільки європейська перспектива, а й майже повністю провалили свою передвиборчу обіцянку, що вони швидко і ефективно домовляться зі своїм стратегічним партнером, якими вони називали Російську Федерацію", - наголосив він.

Турчинов нагадав, що у 2009 році "протягом 10 дні змогли провести переговори в умовах, коли було заблоковано постачання газу в Україну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вправно використовує економічну слабкість України - експерт

"Оце дійсно шантаж, це дійсно була проблема. І щоб врятувати і Україну, і Європу, щоб не дати замерзнути людям, щоб не зупинити промисловість, змогли, не здавши ні Севастополь, ні інші позиції домовитися і підписати угоду на базі європейських цін і європейських формул", - наголосив він.

Перший заступник голови партії "Батьківщина" вважає брехнею всі розмови Януковича і його підручних, що ціни вищі, ніж в Європі: "жодного аргументу вони не навели".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не варто чогось чекати від "газових" переговорів з Росією - експерт

"Це звичайна європейська формула звичайна схема підписання угоди, яка була підписана між двома суб'єктами", - наголосив він.

Турчинов переконаний, що всі спекуляції на газі не мають сенсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори щодо газу зайшли в глухий кут - Азаров

"Населення України взагалі не повинне цікавитися, скільки коштує газ у РФ. У нас вистачає газу внутрішнього видобутку для того, щоб забезпечити повністю населення. Собівартість цього газу – 30-40 грн, не більше. Вони, щоб заробити свої мільярди, вирішили, що можна продавати український газ на експорт, а в той же час населенню пробують продавати російський газ", - пояснив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "газових" переговорах Росія хоче все й одразу - експерт

Турчинов наголосив: "Всі проблеми, які влада демонструє сьогодні, вони хочуть перекласти на плечі населення, щоб воно платило за їхню нездатність реалізувати свої обіцянки під час виборчої кампанії".

Зараз ви читаєте новину «Влада провалила свою передвиборчу обіцянку домовитися із РФ щодо газу - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути