пʼятниця, 20 травня 2011 14:45

Влада програє голодуванню Луценка - політолог

Влада програє голодуванню Луценка - політолог

Влада на чолі із Віктором Януковичем серйозно програє у справі навколо голодування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Так вважає політолог Олексій Гарань.

Зокрема, коментуючи можливість звільнення Луценка з-під варти, експерт зазначив, що усі політичні рішення сьогодні приймаються на Банковій.

"Ситуація голодування Луценка лишає обмежену можливість для вибору. У цьому випадку нормальним ходом з боку влади була б заміна запобіжного заходу - влада б таким чином пішла на поступки. Але це були б розумні поступки, - зазначив Гарань. - Тим більше влада це останнім часом взагалі не робить. І не лише у випадку з Луценком, а в цілому".

Водночас, говорячи про останню ініціативу депутатів-опозиціонерів внести грошову заставу за Луценка, експерт наголосив, що з боку опозиції мають надходити різні пропозиції.

"Ті пропозиції, які лунають, є варіантами виходу із ситуації, яка склалась. Має також бути тиск не лише з боку політиків, а й з боку громадськості, преси", - додав Гарань.

Питання, за його словами, полягає лише в тому, чи буде влада на це реагувати.

"Я думаю, що влада програє дуже багато, якщо відбудеться щось трагічне. Я думаю, що вона і так вже зараз програє. Голодування Луценка виявилось несподіванкою, тому й були такі абсолютно безглузді заяви від ГПУ про те, що людина перебуває у нормальному стані, хоча вже на той час тиждень голодувала. Але ми прекрасно розуміємо, що якщо людина голодує, то вона, очевидно, не може бути в нормальному фізичному стані", - підсумував експерт.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради можуть внести заставу за екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на суму пред'явлених звинувачень. Про це повідомив депутат від НУНС Арсеній Яценюк.

Луценко голодує вже 29-й день.

Зараз ви читаєте новину «Влада програє голодуванню Луценка - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути