неділя, 17 березня 2013 13:19

Влада продовжує тиск на "Агрофірму Корнацьких". Адвокати скаржаться, що суддя не дає можливість нормально працювати

Влада продовжує тиск на "Агрофірму Корнацьких". Адвокати скаржаться, що суддя не дає можливість нормально працювати
Аркадій Корнацький. Фото: news.pn

6- й місяць перебуває під слідством Людмила Нікіткіна фінансовий директор підприємства ''агрофірма Корнацьких''. Її затримали торік 27 липня перед власним будинком.

Жінку звинувачують у присвоєнні 193 тисячі гривень державних дотацій на вирощування свиней та в ухилянні підприємства, де вона працювала, від сплати податків на суму в 43 мільйони гривень.

Кримінальна справа ведеться з численними порушеннями та має на меті відібрати у агрофірми землю та всі технічну базу, вважає адвокат затриманої Дмитро Довгий.

Кримінальні справи проти менеджерів "агрофірми Корнацьких" почали відкривати на замовлення впливового чиновника. Так хочуть відібрати в успішного підприємства землю а його керівника, який балатовувася в народні депутати, змусити відмовитись від свого задуму, вважає адвокат Олег Довгий.

"Справу різко почали розслідувати за два місяці до виборів, щоб притиснути Аркадія Корнацького. Крім цього, на землю підприємства та її майно, поклав своє око син генпрокурора Артем Пшонка. Якщо справу про несплату податків докажуть то майно компанії виставлять на аукціон, яку скуплять по заниженій ціні зацікавлені люди.

Нікішкіну затримували міліціонери біля власного підїзду, 27 липня.

"Відвезли до слідчого управління. Там почали розслідувати справу, але на лист-прохання заступника генпрокурора справу передали до Київської області, ніби для чесного розслідування. Але цим прокурори порушують закон так, як згідно кримінальному кодексу, справу мають розслідувати за місцем вчинення злочину. Коли ми почали писати скарги на це, нам у відповідь приходять відписки з посиланнями на неіснуючі, але уже виключені з кодексу статті,"- розповідає Олег Довгий.

Справу передали на розгляд до Києво-Святошинський районного суду. Адвокати скаржаться, що суддя Юрій Бурбела не дає можливість нормально працювати, так як весь час змінює порядок розгляду справи.

"Суддя весь час перебиває, всі зауваження наші переводить на те що це наша особиста думка. Крім цього назначає судові засідання кодного дня та не дає нормально до них підготуватись. Ми двічі подавали клопотання про зміну запобіжного заходу перший раз 28 листопада, під час розгляду справи. Тоді Людмилу готові були взяти на поруки народні депутати. Суддя відмовив. 14 лютого, вдруге відмовив. Усі наші клопотання він не хоче розглядати. Було 4 експертизи — дві почеркознавчі дві економічні. В економічній, що провела податкова міліція чорним по білому було написано, що агрофірма має право на спеціальне оподаткування. Експерт так і зачитала під час засідання, але потім каже: "Ой тут помилка". Суддя Бурбела, в перерві покликав її до свого столу та тут відкрив том справи та дозволив переправити заключення експертизи, - додає адвокат.

Підставами до порушення кримінальної справи про несплату податків є довідка про можливі втрати бюджету щодо агрофірми та результати її діяльності та результати документальної невиїзної перевірки підприємтсва з питань правомірності застосування ним спеціального режиму оподаткування ПДВ за 2009-2011 роки

"Агрофірма Корнацьких" сільськогосподарське підприємство, створене в 1998 році. На даний час у власності знаходиться більше 15 тисяч га землі в Миколаївській області та сучасний свинокомплекс.

Зараз ви читаєте новину «Влада продовжує тиск на "Агрофірму Корнацьких". Адвокати скаржаться, що суддя не дає можливість нормально працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути