середа, 15 вересня 2010 09:18

Влада намагається знищити суддів - суддя КС

Влада намагається знищити суддів - суддя КС

Влада намагається знищити Конституційний суд.

Про це в інтерв"ю газеті "Комерсант-Україна" заявила суддя Конституційного суду Ярослава Мачужак.

"Я не знаю, що буду робити в майбутньому, але я докладу максимум зусиль, щоб розворушити суспільство. Якщо суд сам не навчиться себе захищати, всіх сумлінних суддів знищать. Решту змусять стояти на колінах. Я хочу, щоб молоді судді зробили з мого інтерв"ю висновок на майбутнє: колеги, ви повинні відстоювати корпоративну етику і честь суддівського корпусу ", - заявила вона.

На запитання ж, що змусило її піти у відставку, суддя відповіла так: "Я не можу сказати, що на мене в цій ситуації хтось тиснув. Застосували більш витончені методи, які змусили мене написати заяву ... Дуже гірко, коли в коридорах КС судді перешіптуються про те, хто ж прийде на наше місце. Коли на засіданні судді голосують, опустивши голову, тому що їм соромно подивитися один одному в очі "

На питання, чи не боїться вона, що такі заяви можуть нашкодити її кар"єрі, Мачужак заявила: "Найбільше я боюся слухняного Конституційного суду".

Суддя також не сумнівається, що з"їзд суддів прийме її заяву про відставку.

"Я в цьому впевнена. Питання вже сформульовані і поставлені на порядок денний. Зараз вже ніхто не буде вникати в закон", - заявила Мачужак.

Нагадаємо, що судді КС Ярослава Мачужак, Анатолій Дідковський та Іван Домбровський написали заяву про відставку. Конституційний суд задовольнив їх. Проте відповідно до законодавства, вирішальне слово за з"їздом суддів.

Зараз ви читаєте новину «Влада намагається знищити суддів - суддя КС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути