четвер, 15 вересня 2011 22:00

Спецтема: Луценко за ґратами

Влада намагається "розмити" діагноз чоловіка - дружина Луценка

Влада намагається "розмити" діагноз чоловіка - дружина Луценка

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина заявляє, що у складі колегії лікарів, які проводили медичне обстеження її чоловіка у четвер, були відсутні двоє з визначених раніше фахівців і розцінює це, як намір "розмити" поставлений раніше її чоловіку діагноз.

"Сьогодні ні професора кафедри внутрішньої медицини № 1 Національного медичного університету ім.О. Богомольця Сергія Ткача, ні головного дієтолога МОЗ України доцента кафедри внутрішньої медицини № 1 цього університету Олега Швеця на сьогоднішнє обстеження не запросили. Отже, нинішнє обстеження пройшло не в складі певної колегії лікарів. Це наштовхує на один висновок: цим обстеженням влада руками МОЗ намагається "розмити" поставлений раніше діагноз", - підкреслила Ірина.

За її словами, її чоловіку зробили УЗД і комп'ютерну томографію органів черевної порожнини.

"Ймовірно, що завтра його також мають вивезти на чергове обстеження", - сказала дружина.

При цьому вона нагадала, що 30 серпня лікарі МОЗ за результатами обстеження Юрія Луценка поставили йому діагноз: цироз печінки (криптогенний), з явищами портальної гіпертензії та варикозом вен стравоходу. Крім того, комісія МОЗ у той же день у своїх рекомендаціях зазначила, що Луценку "обов'язково необхідне лікування з колегіальним дообстеженням в умовах спеціалізованого гастроентерологічного стаціонару", враховуючи прогресуючий стан захворювання.

У той же час Ірина підкреслила, що "з моменту останнього судового засідання і рішення суду про використання 3-тижневої перерви для повного обстеження і лікування час було втрачено на паперову тяганину між установами - судом, СІЗО та МОЗ".

Як повідомлялося, Луценко був обстежений в четвер в Київському міському діагностичному центрі. У Державній пенітенціарної службі зазначили, що його "стан здоров'я медичними працівниками визначається як задовільний" і що він продовжує перебувати під наглядом медперсоналу Київського СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Влада намагається "розмити" діагноз чоловіка - дружина Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути