понеділок, 28 березня 2011 12:08

Влада ігнорує середній клас – політолог

Влада ігнорує середній клас – політолог

Політолог Михайло Погребинський вважає, що влада ігнорує середній клас, а тому проведення акцій протесту на кшталт "автомайдану" є корисним.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

За словами експерта, такі акції потрібні, щоб влада знала суспільну думку.

"Зараз вона ігнорує середній клас. Це видно по Податковому кодексу та заявах про те, що саме великий бізнес більше всього приносить прибуток до бюджету", - пояснив він.

Погребинський зауважив, що у п'ятницю на акції було мало людей, тому що "зазвичай, це справа не середнього класу".

"В основному туди виходять ті, хто втратив роботу, хто шукає, як би заробити копійку. А підприємці вміють працювати. Вони ще не звикли протестувати. Це поки "перші ластівки". Влада спочатку буде ігнорувати вимоги підприємців. Якщо акції почнуть набирати обертів, будуть рахуватися, як із вчителями", - наголосив політолог.

"Не зрозуміло, чому вони вимагають одночасної відставки Миколи Азарова та Сергія Тігіпка. Це два внутрішньо суперечні напрямки в українському уряді. Всіх, хто хоч трохи в темі, знають: Тігіпко не має відношення до Податкового кодексу. З таким же успіхом можна казати: "Геть усіх", - додав він.

Нагадаємо, у п'ятницю на Європейські площі завершилася акція автопробігу "Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!".

Зараз ви читаєте новину «Влада ігнорує середній клас – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути