четвер, 12 липня 2012 15:33

Влада хоче відтермінувати вибори мера Києва на 2013 рік - "бютівець"

Влада хоче відтермінувати вибори мера Києва на 2013 рік - "бютівець"
Володимир Бондаренко каже, що Попов - нелегітимний. Фото: obozrevatel.com

Влада хоче затягнути призначення дати виборів мера Києва.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Володимир Бондаренко.

"Звільнити Леоніда Черновецького треба було давно, адже термін його повноважень закінчився.  Одразу ж Верховна Рада мала розглянути питання про призначення виборів мера столиці. Не потрібно було ніякого подання Київради. Почалася гра. А якби вони не звільнили, то треба було Черновецького тримати тут роками чи як? Дочекалися, поки Верховна Ради пішла на канікули, а вже потім проголосували", - зауважив він.

Політик вважає, що влада хоче відтермінувати проведення виборів як мінімум на 2013 рік.

"Є рекомендації Венеціанської комісії про те, що не потрібно одночасно проводити вибори до законодавчого органу і органів місцевого самоврядування. Тому вони не можуть співпадати. Якщо у вересні розглянуть клопотання Київради, то навіть по скороченій процедурі не можливо їх призначити цього року", - зазначив Бондаренко.

За словами депутата, зараз створюють гарантії для того, аби "регіонал" Олександр Попов керував містом. "Вони вирішують всі питання, які їх цікавлять. Наприклад, Ахметов за цей час отримав фактично всю систему енергетики Києва та центральний універмаг. Сьогодні йде активна "перекачка" міського господарства під свої структури. Це велетенські кошти", - наголосив "бютівець".

Політик впевнений, що "Попов є нелегітимним, тому що призначений на посаду всупереч рішенню Конституційного суду", згідно якому головою Київської міської державної адміністрації президент призначає особу, яку обрано на київським міським головою.

Зараз ви читаєте новину «Влада хоче відтермінувати вибори мера Києва на 2013 рік - "бютівець" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути