пʼятниця, 09 грудня 2011 09:56

Влада хоче очолити земельну мафію - Томенко

Влада хоче очолити земельну мафію - Томенко

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко зазначив, що влада всіляко намагається вибудувати систему земельного ринку, узаконивши тіньовий земельний ринок.

Як повідомила прес-служба "Батьківщини", Томенко зауважив, що перефразовуючи відому фразу, можна сказати, що "влада діє за принципом: щоб побороти земельну мафію, її треба очолити".

Політик назвав цілком очевидним, що інструменти формування, контролю та керівництва за земельним ринком, які закладаються в законопроекті про ринок земель № 9001-д, узаконять, і "як тільки ми побачимо кадровий потенціал цього земельного напрямку, все стане на свої місця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наша земля може дістатись не українцям - націоналіст

Віце-спікер ВР пояснив, що під черговою реформою в інтересах "своїх" людей влада пропонує ввести два земельних інститути: державний земельний банк, який створюється за рішенням Кабінету міністрів та має виключне право на здійснення діяльності на ринку земель сільськогосподарського призначення; та так званий державний оператор – спеціалізована державна установа, яка теж створюється КМУ і має на меті забезпечувати додержання єдиної процедури продажу земельних ділянок державної або комунальної власності та права оренди на них.

За словами Томенка, є зрозумілим, що досвід роботи влади з банківською системою чітко дає підстави засумніватися в тому, що ці державні установи будуть працювати в інтересах всіх учасників майбутнього земельного ринку.

Зараз ви читаєте новину «Влада хоче очолити земельну мафію - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути