пʼятниця, 15 лютого 2019 13:25

Влада, декларуючи курс на вступ в НАТО, насправді намагається "продати" українцям ілюзію безпеки - Тарута

Влада, декларуючи курс на вступ в НАТО, насправді намагається "продати" українцям ілюзію безпеки - Тарута
Лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута: "Україна повинна будувати "Європу" тут. І безпеку, в тому числі внутрішню і зовнішню, і економічне процвітання. Ми повинні захищати свої інтереси". Фото: Українські Новини

Нинішня влада вміло вішає ярлики "прихильників Кремля" на всіх, хто не згоден з її політикою. При цьому не особливо вдаючись у дискусії і не озвучуючи наслідки того чи іншого рішення для українців.

З такою заявою в ефірі телеканалу "Наш" виступив кандидат на пост президента України, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута.

"Порошенко вміло всіх розділив на своїх друзів і прихильників Кремля. Мовляв, хто проти його політики - "рука Кремля". А потрібно пояснити українцям, що ми підписували декларацію про суверенітет, де зафіксовано наш позаблоковий статус. Коли я спілкуюся з керівництвом ряду країн, в тому числі тих, хто допомагає нам у вирішенні конфлікту на Донбасі, вони кажуть: найближчі 10 років забудьте про НАТО", - пояснив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплати чиновників повинні бути прив'язані до поліпшення якості життя кожного українця - Тарута

За словами Сергія Тарути, декларуючи курс на вступ України в НАТО, влада намагається "продати" українцям емоцію, створити ілюзію безпеки. А курсом на євроінтеграцію - мрію про кращу економічну ситуацію, "як в Європі".

"Курс на НАТО влада "продає" під вибори як емоцію, вона хоче показати, що Альянс нам нібито принесе безпеку. Але цього не станеться. А вступом в ЄС намагаються продати ілюзію, що в Україні нібито буде таке життя, як в Європі. А між тим, в Угоді про асоціацію з ЄС зазначена умова без членства. Більш того, канцлер Меркель три місяці тому казала, що в найближчі роки Україна не має шансів на вступ. Ми повинні зрозуміти: Україна повинна будувати "Європу" тут. І безпеку, в тому числі внутрішню і зовнішню, і економічне процвітання. Ми повинні захищати свої інтереси", - підкреслив лідер "Основи".

Задекларовані нинішнім президентом України Петром Порошенко гасла про європейський вектор розвитку нереалістичні, гарант їх висуває лише з метою гри на публіку і в надії завоювати голоси виборців в майбутніх президентських виборах, вважає народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута, коментуючи підсумки форуму "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", на якому Петро Порошенко заявив про своє висунення на другий президентський термін.

Зараз ви читаєте новину «Влада, декларуючи курс на вступ в НАТО, насправді намагається "продати" українцям ілюзію безпеки - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути