Ексклюзиви
пʼятниця, 30 червня 2017 15:16

Візовий режим із Росією підтримує більш як третина українців

Візовий режим із Росією підтримує більш як третина українців
Більше половини українців проти ідеї запровадження візового режиму з Росією, за - третина. Фото: відкриті джерела

Більш як половина українців проти ідеї запровадження візового режиму з Росією, за - третина.

Про це йдеться у результатах опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва і Центру Разумкова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

51,4% респондентів не підтримують запровадження візового режиму з Росією, підтримують - 32,9%, а не змогли визначитись - 15,7%.

Найбільшу підтримку ідеї запровадження візового режиму з РФ висловили жителі заходу країни (підтримують, 28% - ні), а найменшу - жителі південних областей (14% підтримують, а 62% - ні).

91,8% респондентів відповіли, що за останні три роки не відвідували Росію, 8,1% сказали, що були там. Однак, у половини опитаних у РФ живуть родичі, друзі або близькі знайомі.

Опитування провели з 9 по 13 червня 2017-го. Опитали 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України за винятком АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка 2,3%.

За інформацією агентства, у Міністерстві закордонних справ України працюють над тим, як найкраще обмежити в'їзд в країну громадянам РФ.

"Роботу розпочали, і МЗС, залучаючи експертів та громадянське суспільство, обговорює це не лише на державному, урядовому рівні. Це одна з опцій... Рішення з цього питання ще не ухвалили. У нас є багато інструментів, і кожен із них має право на майбутнє. З огляду на реальні завдання, які ставить перед МЗС і спецслужбами керівництво держави", - сказав директор політичного департаменту МЗС Олексій Макєєв.

Дипломат також розповів, що іншим варіантом може стати обмеження на в'їзд для певних категорій громадян РФ, яких визначатимуть у процесі взаємодії зі спецслужбами. Розглядають і запровадження візового режиму.

Припускають також запровадження повної заборони на в'їзд в Україну з території РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Візовий режим з Росією, пояс проти Путіна - що сказав Парубій журналістам

Громадян Росії впускатимуть на територію України лише за наявності біометричного паспорта. Додатково перевірятимуть відбитки пальців або сітківку ока. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Візовий режим із Росією підтримує більш як третина українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути