Ексклюзиви
вівторок, 30 липня 2013 15:40

Візит Путіна та Кирила був для Януковича плювком в обличчя?

Візит Путіна та Кирила був для Януковича плювком в обличчя?
Тарас Чорновіл. Фото: www.pravda.com.ua

Президент Росії Володимир Путін та патріарх Кирило зробили все, аби святкування 1025-річчя Хрещення Русі стало для Віктора Януковича марною тратою коштів. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Віктор Янукович хотів зробити свій потужний ювілей Хрещення Русі, продемонструвати свою підтримку та значимість. Путін з патріархом Кирилом це йому перегадили. Зробили так, що це виглядало як їхній бенефіс. Ніби центр святкувань перебував там, де проїжджає броньований поїзд Кирила — Москва, Київ по дорозі, а потім — Мінськ. Загальне сприйняття акції було знівельованим. Відбулася дуже показова демонстрація повної зневаги до Януковича. Мовляв, якихось розмов з ним вести не збираються, а Митний союз пробиватимуть по всіх напрямках. А для російського споживача Путін показав: є імперські амбіції, які будуть втілювати", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко проігнорував патріарха Кирила і річницю Хрещення Русі

За словами політика, Путін із Януковичем цього разу мало про що говорили.

"Російській президент явно не виявляв бажання до серйозного спілкування із нашим. Там навіть нормальної неофіційної розмови не було. А під час офіційних заходів спілкувалися на теми загального профілю. Путін зараз витримує паузу у спілкуванні. Тому буде нагнітати нервозність обстановки. Підтримуватиме українські авантюри. Побавиться із підтримкою "п'ятої колони" в Україні. Будуть чергові нагороди та премії проросійським політикам. Плюс, максимально працюватимуть по напрямку "Російського світу", - наголосив Чорновіл.

Колишній депутат вважає, що для Януковича цей візит був образою, плювком в обличчя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Мін'юсті запевняють, що Янукович видавав нагороди представникам церков на законних підставах

"Він це дуже добре зрозумів. Тому  у його виступ була внесена правка про те, що є іноземні церкви, які втручаються в українську політику та внутрішні справи України. Це було зроблено під кінець. У попередньому тексті такого не було. В останній момент певні люди, які враховують його настрої, це запропонували. Отака реакція жорстко ображеної людини", - зауважив він.

Позитивним результатом візиту екс-нардеп вважає можливе відкриття шляхів для об'єднання православних церков в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Візит Путіна та Кирила був для Януковича плювком в обличчя? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

309

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути