Ексклюзиви
середа, 05 травня 2021 12:09

Візит Блінкена: США цікавлять зміни всередині України, реформи і боротьба з корупцією

Візит Блінкена: США цікавлять зміни всередині України, реформи і боротьба з корупцією
Візит Блінкена і Нуланд – це символічна моральна підтримка України. Фото: Reuters

В Україну прибувають із візитом голова Держдепу США Ентоні Блінкен у супроводі заступниці держсекретаря з політичних питань Вікторії Нуланд. Цей візит є символічною підтримкою України, повідомляє Gazeta.ua політолог-американіст Володимир Дубовик.

"Останні місяці американці демонструють підтримку України в усіх сферах – дипломатичній, військовій тощо, – каже він. – Українське питання для США стало одним із перших у порядку денному, лунають постійні заяви з боку виконавчої влади. Без дотичних самітів така підтримка буде неповною, фізичні зустрічі додають їй вартості. Американці ретельно вивчають проблему українсько-російського конфлікту, прагнуть виробити консолідовану позицію спільно з іншими західними союзниками. Тому представникам США важливо приїхати до Києва й зробити тут спільну заяву. Це символічна моральна підтримка України.

Крім того, США цікавлять зміни всередині України, реформи й боротьба з корупцією. Вони розуміють, що якими б не були військові успіхи на Донбасі, цього недостатньо, щоб країна рухалася вперед. Тому американці стежать, щоб реформи не гальмувалися. До того ж нинішній президент США Джо Байден, перебуваючи на посаді віцепрезидента, вісім років займався українським питанням і має власне бачення шляху, яким іде Україна. Так само Вікторія Нуланд приїжджала в Україну ще під час Майдану. Тож цілком логічно, що вона може порівнювати ситуацію тоді й зараз. Отже, у цьому візиті багато важливих компонентів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили подробиці візиту делегації США до України

Державний секретар США Ентоні Блінкен здійснить офіційний візит до України 5-6 травня. У Києві він планує зустрітись із президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, іншими офіційними особами й представниками українського громадянського суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Візит Блінкена: США цікавлять зміни всередині України, реформи і боротьба з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути