середа, 13 квітня 2022 22:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вивозимо людей з усієї області" – на Луганщині готуються до нового наступу РФ

"Вивозимо людей з усієї області" – на Луганщині готуються до нового наступу РФ
Вихід на географічні кордони Луганщини і Донеччини треба російським військам. Щоб урятувати обличчя президента Російської Федерації Володимира Путіна, говорить голвоа Луганської ОВА Сергій Гайдай. Фото: suspilne.media

У російських військ завдання вийти на географічні кордони Луганщини. Обстрілюють територію всієї області. Українські захисники тримають оборону, проте цивільним громадянам треба покинути населені пункти, поки є така можливість. Про це в коментарі Gazeta.ua розповідає Сергій Гайдай, голова Луганської обласної військової адміністрації.

"Найімовірніше, прориватимуться в районі Попасної, Золотого, Рубіжного, Сіверськодонецька. Тому вивозимо людей. Не тільки звідти, де можливий прорив. А й з усієї області, яка підконтрольна Україні. Всю Луганщину обстрілюють.

Хтось хоче їхати, хтось ні. Поки це не торкнеться персонально кожного, ніхто не хоче нічого робити, на жаль", - розповідає Сергій Гайдай.

Як приклад, називає місто Рубіжне, де проходить лінія оборони. Звідти місцеві жителі не хотіли виїжджати, поки місто не зазнало жахливих обстрілів російських військ, каже голова ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міста, які заважають окупантам, знищуватимуть в нуль. Буде багато жертв" – Сергій Гайдай

"Тому ми зараз б'ємо у всі дзвони. І на рівні Офісу президента, віцепрем'єра Ірини Верещук. Коли виходжу у прямі ефіри, то звертаюся до людей. Ми їх благаємо, щоб виїхали. Є чітке розуміння – оркам не потрібні люди, не треба зберігати інфраструктуру. Їх цікавить лише територія. Вони повинні відзвітувати своєму хазяїну – воєнному злочинцю Путіну – що вийшли на географічні кордони Луганської області. Тому ті міста, які їм заважають, будуть знищувати в нуль. Буде багато жертв серед цивільних. Тому просимо: їдьте, не тримайтеся за ваше майно", - говорить Сергій Гайдай.

Вихід на географічні кордони Луганщини і Донеччини треба російським військам. Щоб урятувати обличчя президента Російської Федерації Володимира Путіна, додає Сергій Гайдай.

"У них завдання – зробити все можливе і неможливе тільки щоб вийти на кордон. Це єдине, що може хоча б якось урятувати обличчя Путлєра. Їм треба щось брехати. Всі плани провалили. А для того, щоб якось взяти інформацію, яку потім будуть перекручувати, брехати, то треба вийти на кордони Донецької і Луганської областей. Тоді казатимуть населенню: "Все, ми українську армію демілітаризували, ніхто у нас не загинув, все нормально і, як ми обіцяли ДНР і ЛНР, вивели на кордони. Поставлене завдання виконали". Роздали ордени. Щоб не виплачувати всім родичам загиблих по п'ять мільйонів рублів, то напишуть, що десь безвісти зникли. А якщо і цієї перемоги не буде, вони програють. Там хворі люди".

На Луганщині тривають бої. Угруповання росіян на там складає близько 60 тис. живої сили. Мешканців населених пунктів Луганської області закликають терміново евакуюватися, поки є така можливість.

Зараз ви читаєте новину «"Вивозимо людей з усієї області" – на Луганщині готуються до нового наступу РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути