Ексклюзиви
вівторок, 19 квітня 2011 16:17

Виселення видавництва "Дніпро" перенесли на 4 травня

Виселення видавництва "Дніпро" перенесли на 4 травня

Сьогодні о 10.00 мало відбутися виселення державного видавництва "Дніпро" із займаного ним приміщення на вул. Володимирській, 42. Про це раніше повідомляв депутат Київради, голова постійної комісії з питань культури і туризму Олександр Бригинець.

"Ми готувалися до виселення, склали всі важливі документи. В 10.00 прийшла виконавча служба. Але представники КП "Київжитлоспецексплуатації" не з'явилися, в зв'язку з цим перенесено виселення на 11.00 4-го травня", - розповіла Gazeta.ua головний бухгалтер видавництва Лідія Вакуленко.

Кілька років видавництво судиться за приміщення і не може подовжити договір оренди приміщення.

"Досі тривають судові справи. Ще при Черновецькому і його молодій команді КП "Київжитлоспецексплуатації" намагалося виселити нас через суд. Виконавча служба призупинила це, бо є закон України про не виселення видавництв із займаних ними приміщень, прийнятий торік. Але 23 березня Господарський суд Києва дав роз'яснення виконавчій службі, що закон вийшов пізніше, чим було прийнято рішення суду (вересень 2007-го — ред.). Вчора наш директор був на прийомі у заступника голови КМДА Новохатька (Леонід Новохатько — ред.). Той сказав, що міська влада не хоче виселяти видавництво "Дніпро". Була розмова Новохатька з головою КП "Київжитлоспецексплуатації", він просив їх, щоб нас не виселяли. Тому, мабуть, їхні представники не прийшли сьогодні. Нам вже багато разів багато чого обіцяли, сподіваємось на краще", - зазначила Вакуленко.

Олександр Бригинець вважає, що йде боротьба за "привабливе приміщення" в центрі міста.

"Ніби-то комунальне підприємство намагається виселити державне видавництво через заборгованість. Не схоже на те, що Попов і Азаров не можуть між собою домовитись. Все таки вони належать до однієї команди. Значить влада не хотіла домовлятися. Те, що влада підтримала таке скандальне виселення — мене дивує. В Києві є дуже поширеною ситуація, коли знаходять привід і відсуджують приміщення закладів культури. Потім його продають комусь у власність", - прокоментував Gazeta.ua Бригинець.

"В середу на сесії Київради я зроблю депутатський запит. Попрошу Попова публічно оголосити, що муніципальне підприємство не буде виселяти "Дніпро". Друге, що він звернеться до Азарова з проханням виділити гроші і погасити заборгованість видавництва. І третє — підготувати документи, щоб знову надали в оренду це приміщення видавництву "Дніпро", - наголосив Бригинець.

Зараз ви читаєте новину «Виселення видавництва "Дніпро" перенесли на 4 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути